Vrsaranske goložece donose istarsku tradiciju na pjatu

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 27.09.2023.

0

Vrsaranske goložece

Vrsaranske goložece

Svježe, sezonske namirnice, autentični lokalni specijaliteti, vrhunsko vino i iznimna gostoljubivost prepoznatljivi su aduti koji su pozicionirali Vrsar kao jednu od nezaobilaznih gourmet destinacija

Od 29. rujna do 7. listopada Vrsar je domaćin osmog izdanja Vrsaranskih goložeca / Golosità di Orsera koje su tijekom godina postale prepoznatljiv događaj za uživanje u delicijama stare Istre, nudeći lokalne specijalitete vrhunske kvalitete pripremljene posebno za ovu priliku. „Goložece“, kao izraz koji na istarskom dijalektu označava nešto izvanredno ukusno, odabrane su kako bi se predstavili najfiniji okusi istarske kuhinje te približila bogata gourmet tradicija koja obuhvaća kako jednostavna pučka jela tako i sofisticirane kreacije inspirirane, uglavnom, talijanskom kuhinjom. 

Najeminentniji vrsaranski restorani Lovor Real Grill (Belvedere), Dvi palme, Goran, Kod Luce i San Giorgio (Villa Vrsar) pripremaju harmoničan spoj tradicije i trendova, gdje se uz neprestano uvođenje inovativnih tehnika pažljivo čuvaju autentični okusi Istre. Pažljivo osmišljeni riblji i mesni meniji dio su moderne istarske gourmet ponude koju će gosti moći kušati po promotivnoj cijeni od 20 eura. Spretno i domišljato spajajući kontinentalnu i mediteransku kuhinju, svaki restoran nudi dva menija koji se sastoje od tri slijeda i čaše vina istarskih proizvođača. 

Tako će se na pjatima pronaći pašteta od bijele ribe s mariniranim sardonima, file brancina u škartocu s mladim krumpirom i mini rajčicama, istarski kavijar, ali i juneći carpaccio na posteljici od rikule, raviol punjen bijelom čokoladom u umaku od smokve, tart od smokava i mnoštvo drugih zanimljivih ribljih i mesnih specijaliteta.

Vrsar, kao destinacija smještena na ušću Limskog zaljeva, već je desetljećima jedno od nezaobilaznih mjesta za odmor, ali i omiljeno okupljalište istinskih ljubitelja dobre hrane i kvalitetnog lokalnog vina koje svojim gostima pruža jedinstveno iskustvo uživanja u raznovrsnoj gastronomskoj ponudi. „Vrsaranske goložece“ samo su jedan u nizu brojnih gourmet događanja kojim Vrsarani u proljeće i jesen već tradicionalno obogate svoju raznoliku ponudu događanja koja privlače interes lokalnog stanovništva te domaćih i stranih gostiju.


VIŠE O TEMAMAVrsar
Povezano