Vrlo jednostavni savjeti: 6 koraka do ravnog trbuha

Piše: P.J., Zagreb
Objavljeno 05.08.2016.

26

Ilustracija | Foto: Calzedonia

Ilustracija | Foto: Calzedonia

Predano ste radili trbušnjake i ne vidite napredak? Nema problema, mi imamo rješenje u obliku 6 koraka koji vas dijele od ravnog trbuha.

Pločice poznatije pod nazivom "six pack" ne pojavljuju se preko noći. Obratite pažnju na ovih par koraka!

1. Fokus nije samo na trbušnjacima

Ako je fokus na trbušnjacima, to ne znači da ćete dobiti pločice na trbuhu – umjesto toga trbušni mišići će se izgraditi i biti ispupčeni. Neke od vježbi za cijelo tijelo koje će pomoći da potrošite kalorije su burpees i sklekovi. Treninzima izdržljivosti tonirat ćete mišiće i ubrzati metabolizam.

2. Intervalni kardio treninzi

Ubrzavaju potrošnju kalorija jer troše masti i pokreću sve mišiće na tijelu. Dugi, spori kardio često ne utječe na mišiće. Podizanje koljena i različiti skokovi (npr.jumping jack, tuck jacks) pokreću donje trbušne mišiće pa tako trošite i više kalorija.

3. Jačanje mišića

Ovdje mislimo na jačanje mišića koji stabiliziraju i podupiru tijelo. Poprečni trbušni mišići (koji djeluju kao korzet) i zdjelica – podupiru tijelo. Fokusiranjem na vježbe za ovaj dio ravnate trbuh i jačate ih.

4. Super setovi ili kružni treninzi

Ovim vježbama trošite puno kalorija za vrijeme i nakon vježbanja. Prakticirajte vježbe za cijelo tijelo i iz svakog kuta. Koristeći različite pokrete aktivirat ćete sve mišiće i slati vibracije kroz njih - tako ćete ih učvrsiti i tonirati.

5. Vježbajte najmanje 3 puta tjedno!

Ako nemate vremena vježbati svaki dan, vježbajte svaki drugi ili skratite vježbe na 10-15 minuta. Na taj način ćete održati metabolizam kroz cijeli tjedan.

6. Jedite zdravu hranu

Pokušajte se usredotočiti na proteine poput bijelog mesa i jaja te jesti povrće koje sadrži vlakna (kao što su brokula, špinat, raznobojno povrće) i voće poput jabuka i bobičastog voća. Smoothieji su također odlični i slobodno ih uvrstite u svakodnevnu prehranu i ubrzajte razgradnju tvrdokornih masnoća na području trbuha.

VIŠE O TEMAMAravan trbuhvježbe za trbuhtrbušnjacivježbanjekardio treninzikardio vježbekružni treninzi
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se