Volkswagen i ADAC: Sigurni u automobilu

Piše: CroModa.com
Objavljeno 03.09.2010.

0

Volkswagen podržava ADAC u provedbi programa sigurnosti u vožnji 'Sigurni u automobilu', kojim se povećava sigurnost djece u automobilu

Volkswagen podržava ADAC u provedbi programa sigurnosti u vožnji 'Sigurni u automobilu', kojim se povećava sigurnost djece u automobilu

Volkswagen

Volkswagen

Zajednička inicijativa zvanično počinje 3. rujna 2010. u sklopu velikog obiteljskog vikenda povodom uvođenja novih Volkwagenovih modela Sharan i Touran. Do kraja godine u Njemačkoj će se kod Volkswagen partnera održati ukupno 500 priredbi, dok u sljedeće 3 godine Volkswagen i ADAC planiraju oko 6000 zajedničkih priredbi pod motom Sigurni u automobilu.

Sve priredbe u okviru ove zajedničke inicijative besplatne su za sve sudionike i održavaju se kod Volkswagenovih partnera i u dječjim vrtićima. U cijeloj Njemačkoj priredbe će voditi oko 100 školovanih moderatora koji će sudionike informirati o brojnim aspektima vezanim uz pravilno osiguravanje najmlađih putnika, te će iscrpno objašnjavati sve kvalitativne kriterije bitne za kupnju dječjih sjedalica. Volkswagen povrh toga na svakoj priredbi na raspolaganje stavlja nove modela Sharana i Tourana, na kojima sudionici mogu ciljano vježbati pravilno fiksiranje dječjih sjedalica.

Tako je Werner Eichhorn, voditelj prodaje i marketinga marke Volkswagen osobnih vozila za Njemačku, s tim u vezi naglasio sljedeće: “Volkswagen simbolizira pouzdanost, komfor vožnje i sigurnost, te posebice kod obiteljskih modela Sharan i Touran pazi na to da je oprema vozila sigurna i prilagođena djeci, pri čemu je sigurnost djece u automobilu za Volkswagen na prvom mjestu. Isofix sustav za fiksiranje dječjih sjedalica i opcijske integrirane dječje sjedalice malim putnicima u vozilu nude optimalnu sigurnost i komfor. Pritom je pravilan smještaj djece od odlučujućeg značaja, zbog čega izričito podržavamo akciju 'Sigurni u automobilu'“.

Prema statistici o nezgodama Njemačkog saveznog ureda za statistiku vožnja u automobilu za djecu predstavlja najopasniji način sudjelovanja u prometu, jer je velik broj djece tijekom vožnje smješten loše u vozilu ili uopće nije vezan. Tako je svega polovica djece smještena u dječjoj sjedalici, dok je polovica djece mlađe od šest godina pogrešno vezana. Pravilan smještaj u znatnoj mjeri smanjuje rizik ozljeda u slučaju nezgode. Iznenađujuće velik broj roditelja svoju djecu u vozilu veže nepravilno ili ih uopće ne veže. Potpredsjednik ADAC-a zadužen za promet, Ulrich Klaus Becker, s tim u vezi rekao je sljedeće: „Zajednički moramo roditelje još više senzibilizirati za sigurnost njihove djece“. Program za sigurnost u prometu 'Sigurni u automobilu' provodi se uz podršku Njemačkog saveznog ministarstva prometa.
Povezano