Vogue i Le Figaro hvale Hrvatsku, broj francuskih turista raste

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 31.07.2019.

0

Foto: CroModa

Foto: CroModa

Odlični rezultati bilježe se i tijekom srpnja u kojem su francuski turisti ostvarili 121 tisuću dolazaka i 477 tisuća noćenja

Hrvatski turistički sektor uspješno je zadržao pozitivne trendove s tržišta Francuske s kojega je tijekom prvih sedam mjeseci ostvareno 300 tisuća dolazaka i više od milijun noćenja što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od 6 posto u dolascima i noćenjima. Odlični rezultati bilježe se i tijekom srpnja u kojem su francuski turisti ostvarili 121 tisuću dolazaka i 477 tisuća noćenja, što u odnosu na srpanj prošle godine predstavlja rast od 7 posto u dolascima i 10 posto u noćenjima.  
Većina francuskih turoperatora vrlo je zadovoljna ostvarenim bukingom i rezultatima, posebice za srpanj i kolovoz, ali i za rujan i listopad. Navedeno potvrđuju i statistički podaci Udruženja francuskih turističkih agencija Les Entreprises du Voyage, prema čijim se podacima Hrvatska nalazi na ljestvici najprodavanijih inozemnih srednjih destinacija Francuza, te bilježi porast od 11 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.
Hrvatska u francuskom izdanju magazina Vogue

Hrvatska u francuskom izdanju magazina Vogue

Trendu pozitivnih rezultata pridonose i objave u najeminentnijim francuskim medijima s fokusom na hrvatsku kontinentalnu ponudu. Primjerice, u Vukovarsko-srijemskoj županiji uspješno je provedeno snimanje poznate kulinarske emisije "Cuisine immposible", a ovih se dana očekuje i objava reportaže o Slavoniji u jednom od najčitanijih francuskih tjednika - Le Figaro Magazinea. Na nacionalnoj televizijskoj postaji TF1 u prošlotjednom "hrvatskom tjednu" emitirane su reportaže o NP Krka, Šibeniku, Korčuli, Hvaru, Splitu i Dubrovniku. Ostvarena je i vrlo uspješna kampanja na nacionalnoj TV postaji France 2 na kojoj je tijekom četiri tjedna prikazivani promotivni spot o Hrvatskoj vidjelo više od 17 milijuna gledatelja.

VIŠE O TEMAMAhrvatski turizamVogueLe FigaroHrvatska turistička zajednica
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se