Više od 20 party brodova u morskoj avanturi Dimensions festivala

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 22.06.2017.

0

Dimensions festival

Dimensions festival

Dimensions festival se u kolovozu vraća na ikonsku tvrđavu Punta Christo, s preko 100 glazbenika, sedam pozornica, divnim okruženjem i publici omiljenim zabavama na brodovima

Više od 20 brodova krenut će na morsku avanturu iz festivalske luke podno tvrđave, a na njih će se ukrcati predstavnici najpoznatijih izdavačkih kuća kao što su Stamp the Wax, Rush Hour, Resident Advisor, Feelings, Metalheadz, Ampere i Rhythm Section te ikone globalne scene underground elektroničke glazbe. Od četvrtka u podne do pa sve do nedjelje navečer brodovi će ploviti oko Brijuna, a ulaznice koje se svake godine prodaju u rekordnom roku moći će se kupiti od četvrtka, 22.6. u 21 sat.

Dimensions flota isplovljava u četvrtak s jakim line-upom koji će “ploviti” s Rush Hourom, izdavačkom kućom koja slavi 20 rođendan, a kroz rijetke afro, house i disko vinile će kopati Antal, DJ Okapi i Esa. Dimensions SoundSystem brod ugostit će specijalne goste; Mala i Kode 9, donose najbolji UK dub i bass na Jadransku obalu. Andrew Hill, Sassy J i omiljeni Joy Orbison nastupaju u trosatnom setu. Zadnji brod koji isplovljava u sami zalazak sunca donosi atmosferu Berlina s Helenom Hauf i Marcelom Dettmannom.

Od četvrtka u podne do pa sve do nedjelje navečer brodovi će ploviti oko Brijuna

Od četvrtka u podne do pa sve do nedjelje navečer brodovi će ploviti oko Brijuna

Glazbu za dobru raspoloženje u petak priprema Bodytonic ekipa koju predvodi Horse Meat Disco. Audiofili će se zasigurno ukrcati na Brillian Corner brod, koji još u tajnosti čuva ime svog kapetana. Resident Advisor popodnevni brod donosi sesiju s legendarnim Craig Richardsom i sjajnom Willow, dok se na Hessle Audio brod penje Josey Rebelle. S večernjeg Stamp The Wax broda čut će se afrobeat, funk i soul, ali i house i techno. Ovaj vješti miks žanrova donose Aaron L, Harri Pepper, Alma Negra te Scott Grooves.

Subota donosi Dure Vie brod kojeg će zagrijavati Dusty Fingers i Folamour prije nastupa glavnog gosta Dan Shakea, čije je ime garancija dobrog partyja. London i Leeds se ujedinjuju na brodu Cosmic Slopa i Rythm Sectiona s njihovom rezidentima; Bradley Zero, Cosmic Tom i Mike Greenwel. Ljubitelji drum 'n' bassa moraju se ukrcati na EXIT records brod, sa šefovima te izdavačke kuće. dBridge, Alix Perez, Skeptical i SP:MC garancija su plesnog popodneva na pučini. U večernjim satima Ampere brodom upravljaju techno kapetani Mike Dehnert i Interstellar Funk, dok electro i italo zvukove donose Radioactive Man i Alexander Robotnick na YAM vs Rye Wax brodu.

Zadnji brod koji isplovljava u sami zalazak sunca donosi atmosferu Berlina

Zadnji brod koji isplovljava u sami zalazak sunca donosi atmosferu Berlina

I na zadnji dan festivala, u nedjelju, Dimensions flota plovi bez prestanka i to s odličnim nizom imena. Odmah u podne na Fuse i We Bring You brodu izredat će velika house i techno imena; Tama Sumo & Lakuti, Pierre i Borealis. Sadar Bahar i Lee Collins donose svoju eklektičnu selekciju na Soul In The Hole brod. Nadalje najnovija londonska glazbena senzacija The Move predstavit će MNDSGN s njegovim r&b i boogie funkom, soulful house Kerema Akdagara, a Henry Woo i Thris Tian predstavit će svoju suradnju Rice & Peas Soundsystem. Posljednji brodovi 6. Dimensions festivala bit će posebna poslastica. Metalheadz, legendarna drum’n’bass izdavačka kuća šalje svoje mornare Randalla, Doc Scotta, Kid Dramu, Ant TC1 i MC GQ. Epski završetak s klasičnim Detroit i Chicago zvukovima priredit će legendarni Billy Nasty s posebnim electro setom i Parris Mitchell na Feelings brodu.


VIŠE O TEMAMAglazbeni festivaliDimensions Festival
Povezano