VIDEO: Kako 'Game of Thrones' promovira Dubrovnik

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 23.02.2015.

0

Dubrovnik | Screenshot: YouTube

Dubrovnik | Screenshot: YouTube

Tri zemlje, stotine glumaca, statista i ekipe, jedan epski dan – dokumentarac je dosad na kanalu YouTube pregledan milijun i pol puta

Prije dva tjedna objavljen je dvadesetšestominutni film posvećen jednom danu snimanja najpopularnije HBO serije Game of Thrones, u kojoj Dubrovnik igra King's Landing, (Kraljev Grudobran), sjedište sedam kraljevstava. Uz lokacije u Sevilli i Belfastu, dio promotivnog filma posvećen je snimanju u Gradu – na lokacijama sv. Marije i pokraj Etnografskog muzeja Rupe, koje su prošle godine najviše i korištene. Fantastični kadrovi Dubrovnika koji su vidljivi u promotivnom videu još jednom su pokazali svu raskoš dubrovačkih vizura, te ponovno snažno promovirali Dubrovnik kao King's Landing, jednu od najvažnijih lokacija u seriji.

Tri zemlje, stotine glumaca, statista i ekipe, jedan epski dan – dokumentarac je dosad na kanalu YouTube pregledan više od milijun puta. Nakon putovanja devetnaest novinara koje je HBO u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom organizirao uoči izdavanja DVD-a četvrte sezone, produkcija HBO još jednom je dala neizmjeran doprinos promociji Dubrovnika.

Pogledajte video:
VIŠE O TEMAMAHrvatska turistička zajednicaGame of Thrones
Povezano