VELIKO ISTRAŽIVANJE: Koliko pari cipela posjeduje prosječna Hrvatica

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 28.11.2014.

259

U istraživanju je sudjelovalo 7.286 žena u razdoblju od 01.08. do 31.10.

U istraživanju je sudjelovalo 7.286 žena u razdoblju od 01.08. do 31.10.

Žene u Hrvatskoj odmjereno troše na cipele ali kupuju impulzivno. Istraživanje u kojem je sudjelovalo više od 7.000 sudionika pokazalo je da Hrvatice jako vole cipele, čak i one koje im nanose bol.

Deichmannovo istraživanje u kojem je sudjelovalo više od 7.000 sudionica pokazalo je da Hrvatice jako vole cipele, čak i one koje im nanose bol. Osim toga, gotovo polovica ispitanica počinila je i grijehe protiv higijene obuće – nosila tenisice na bose noge.
Čak 7.286 žena iz cijele Hrvatske sudjelovalo je u istraživanju koje je Deichmann Hrvatska proveo od kolovoza do listopada ove godine. Istraživanje je pokazalo nekoliko jasnih trendova.

"Jer volimo cipele!"

1. Žene u Hrvatskoj uistinu vole cipele. Čak 45 posto ispitanih stalno misli da je vrijeme za nove cipele, a 48 posto na pitanje koliko cipela imaju kaže kako se cipele ne broje već obožavaju. Na pitanje zašto žene kupuju više cipela od muškaraca, 52 posto ispitanih odgovorilo je ‚Jer volimo cipele‘.

28 posto ih ne vozi u štiklama

2. Žene u Hrvatskoj smatraju cipele na visoku petu prioritetom – 33 posto na pitanje što svaka žena u ormaru odgovara da treba imati kvalitetne kožne štikle. Ipak, ispitanice su pokazale i visoku razinu praktičnosti – 28 posto ih ne vozi u štiklama, a čak 32 posto ih uvijek kad nosi nove štikle nositi i rezervne cipele.

"Za ljepotu se trpi"

3. Čak 60 posto žena u Hrvatskoj nastavit će nositi cipele čak i ako ih strahovito nažuljaju. Polovica njih smatra da je to prirodno (‚Naravno. Za ljepotu se trpi‘) dok druga polovica kaže kako to radi samo ako su cipele prekrasne.

Tenisice na bosu nogu

4. Samo 16 posto žena smatra da je dvije godine maksimum nošenja jednog para cipela, a osim dugotrajnog nošenja cipela, žene u Hrvatskoj sklone su i raznim 'grijesima'. Tako ih je 45 posto nosilo tenisice na bosu nogu unatoč tome što to nije higijenski, a 24 posto ih je nastavilo nositi oštećene cipele (iako je na peti probio čavao).

Koliko i kako Hrvatice troše na cipele

5. Žene u Hrvatskoj odmjereno troše na cipele ali kupuju impulzivno – 75 posto smatra da je za cipele koje će vjerojatno brzo 'izaći iz mode' u redu izdvojiti do 250 kuna. Na pitanje kad će najvjerojatnije kupiti sljedeće cipele 36 posto odgovara da će to biti kad budu dobra sniženja, dok ih 25 posto kaže da će to učiniti kad  dođe sljedeća plaća. Ipak, čak 54 posto ispitanica reklo je da nekad kupuje planski, ali ako naleti na dobru priliku kupuje impulzivno.

VIŠE O TEMAMAcipeleštikleDeichmann
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se