Veliki vodič kroz 'manje' koncerte u Hrvatskoj u 2023.

Piše: Srečko Zajec, Zagreb
Objavljeno 12.06.2023.

0

Stereo MC's stižu u zagrebačku Tvornicu. Foto: Promo

Stereo MC's stižu u zagrebačku Tvornicu. Foto: Promo

Donosimo treći dio vodiča koji pokriva 'manje' koncertne nastupe koji nas narednih mjeseci čekaju u Zagrebu i u drugim dijelovima Hrvatske

Nakon nedavno objavljenog festivalskog glazbenog vodiča te isto tako i onog koji pokriva velike arenske nastupe, odlučili smo se pozabaviti i sa svime onime što potpada pod definiciju manjih koncerata. Ruku na srce, značajan niz događaja koje ćemo pobrojati u nastavku spada u kategoriju 1000+ posjetitelja, s obzirom da se nerijetko radi i o poprilično velikim imenima glazbene industrije.

Kako god, u nastavku smo sve elaborirali!

11.06. (nedjelja) - Sum 41 - Ljetna pozornica Opatija

Nakon 12 godina od premijernog nastupa, nezaustavljivi rock bend SUM 41 vraća se u Hrvatsku i to na jednu od najljepših pozornica Jadrana - Ljetnu pozornicu u Opatiji.

14.06. (srijeda) - Melvins - Tvornica Kulture

Jedan od najutjecajnijih i najglasnijih bendova američke indie scene, neuništivi Melvins, dolaze u Tvornicu kulture u sklopu turneje kojom obilježavaju 40 godina rada.

21.06. (srijeda) - Arch Enemy - Tvornica Kulture

Švedske melodic death metal legende Arch Enemy vraćaju se u Zagreb nakon dugih 14 godina, i to na klupski koncert u Tvornicu, kao jednu od intimnijih postaja na njihovoj europskoj festivalskoj turneji.

23.06. (petak) - Foals - Tvornica Kulture

Prvi samostalni koncert u Hrvatskoj velikog britanskog benda Foals. Mnogi ih se sjećaju s nastupa na proteklim INmusic festivalima gdje su redovito proglašavani favoritima od strane domaće publike.

02.07. (nedjelja) - Morcheeba - Malo rimsko kazalište Pula

Prekrasan novi pulski koncertni prostor bit će sjajna lokacija za jedan od najpoznatijih svjetskih bendova i miljenika domaće publike.

15.07. (subota) - Norah Jones - Ljetna pozornica Opatija

Norah Jones nagrađivana je američka pjevačica, kantautorica i pijanistica koja je objavila sedam studijskih albuma i prodala više od 50 milijuna ploča, njezine su pjesme streamane šest milijardi puta diljem svijeta i vlasnica je devet nagrada Grammy.

19.07. (srijeda) - Tash Sultana - Hala Park

Australski multi-instrumentalisti Tash Sultana, 19. srpnja po prvi put dolaze u Hrvatsku, na open-air koncert u Hala Parku u Zagrebu – što je ujedno i njihov jedini koncert u regiji. Ovi kantautori, producenti i multi-instumentalisti postali su poznati po seriji viralnih videa u kojima predstavljaju svoju glazbu pokazujući vještinu sviranja niza različitih instrumenata.

19.07. (srijeda) - Interpol - Diamond Club

Interpol, jedan od najznačajnijih indie bendova s početka novog milenija, ovog ljeta ponovno stiže u Hrvatsku. Mnoge će fanove ta vijest obradovati, ali vjerojatno malo i zbuniti, s obzirom na to da dolaze na poprilično neuobičajenu lokaciju.

08.08. (utorak) - I Am Morbid - Močvara

David Vincent i Pete Sandoval dolaze u Zagreb odsvirati stvari s prva četiri Morbid Angel albuma. Legende američkog death metala povodom 30. godišnjice izlaska kultnog albuma „Covenant“ spremaju vruću ljetnu poslasticu!

16.09. (subota) - Stereo MC's - Tvornica Kulture

Za zatvaranje ljeta ili otvaranje jesenske sezone (kako vam je draže), Stereo MC's nastupit će u Tvornici kulture te uz dašak nostalgije i zvuk devedesetih rasplesati publiku i podsjetiti na svoje najveće hitove.


VIŠE O TEMAMAkoncerti uZagrebukoncerti u HrvatskojNorah JonesStereo MCs
Povezano