Veličanstveni Dubrovnik uz bok Londonu, Rimu i Amsterdamu

Piše: K.L., Zagreb
Objavljeno 02.09.2017.

5

Dubrovnik | Foto: CroModa

Dubrovnik | Foto: CroModa

Britanski Telegraph u posljednjih je nekoliko dana Dubrovnik svrstao na čak dvije liste naboljih europskih destinacija, uz bok svjetskim metropolama poput Londona, Amsterdama, Rima i Barcelone

Pored svih drugih priznanja, Dubrovnik je i jedan od europskih gradova u koje morate povesti djecu prije nego što napune 18 godina. Tako bar smatra utjecajni britanski Telegraph, koji je Dubrovnik smjestio na listu najboljih europskih city-break destinacija koje su kao stvorene za djecu svih uzrasta.

"S pogledom na tirkizno more Jadrana, Dubrovnik, kao grad koji je na popisu UNESCO svjetske baštine, grad je s jednim od najveličanstvenijih zidina na svijetu. Savršen je za obiteljski odmor i kombinaciju povijesnih znamenitosti i aktivnosti", piše između ostalog Telegraph, koji je Dubrovnik svrstao uz bok Londonu, Barceloni, Amsterdamu, Rimu i Kopenhagenu.

Dubrovnik | Foto: CroModa

Dubrovnik | Foto: CroModa

Osim toga, Telegraph je prije desetak dana Dubrovnik uvrstio i u krug 25 mjesta u Istočnoj Europi koje morate vidjeti bar jednom u životu.

Dubrovnik | Foto: CroModa

Dubrovnik | Foto: CroModa

Dubrovnik prema podacima Hrvatske turističke zajednice predvodi i listu TOP 10 hrvatskih gradova po broju noćenja, na kojoj se još nalaze i Rovinj, Poreč, Medulin, Umag, Split, Mali Lošinj, Zagreb, Crikvenica i Novalja.


VIŠE O TEMAMADubrovnikhrvatski turizamThe Telegraph
Povezano