Večernja haljina Lady Di prodana za čak dva milijuna kuna

Piše: Flora Wang, London
Objavljeno 20.03.2013.

36

Ples Johna Travolte i Lady Di

Prekrasna večernja haljina u kojoj je velška princeza Diana plesala s Johnom Travoltom

Ples Johna Travolte i Lady Di

10 haljina iz osobne kolekcije nezaboravne velške princeze Diane, koja je poginula u automobilskoj nesreći u Parizu 1997. godine, dostigle su cijenu od preko 800.000 britanskih funti (oko 7 milijuna kuna) na aukciji u Londonu. Među njima je i prekrasna večernja haljina londonskog dizajnera Victora Edelsteina, u kojoj je Diana plesala s Johnom Travoltom.

Velika aukcija u kući Kerry Taylor Auctions uključuje kultne kreacije glamurozne supruge princa Charlesa. "Kupci su dobili jedinstvenu priliku da postanu vlasnici dijela britanske povijesti", kaže Kerry Taylor te dodaje da je aukcija izazvala ogroman interes: "Privukli smo zainteresirane iz cijelog svijeta, uključujući i predstavnike tri značajna muzeja".

Najzveća zvijezda aukcije je već spomenuta ponoćno plava haljina koju je Lady Di nosila 1985 na večeri u Bijeloj kući, gdje je i zaplesala s Travoltom. Haljina je prodana za čak 240 tisuća funti (preko dva milijuna kuna).

Dobro je prošla i crna večernja haljina etikete Catherine Walker, u kojoj je Diana pred objektivom Marija Testina pozirala za Vanity Fair 1997., kao i kreacija iste kuće u kojoj se Lady Di pojavila na australskoj premijeri SF komedije Povratak u budućnost (eng. Back to the Future) 1985. Svaka je dostigla cijenu od 108.000 funti.


VIŠE O TEMAMAPrinceza DianaVictor EdelsteinKerry TaylorJohn TravoltaKerry Taylor Auctionsprinc CharlesCatherine WalkerLady Diaukcijevečernje haljine
Povezano