Večer suprotnosti na CAP-u: Od divne avangarde do ultra trasha

Piše: Ana Belić, Zagreb
Objavljeno 05.04.2013.

30

XD Xenia Design

XD Xenia Design

Druga večer Cro A Portera u najkraćim crtama bi se mogla opisati kao - svega i svačega

Drugu večer 21. Cro A Portera otvorila je Ksenija Vrbanić sa svojim XD Xenia Designom. Nova kolekcija naše poznate dizajnerice inspirirana je ženom u muškom svijetu, pa tako prevladavaju crni i sivi komadi sa detaljima iz muškog ormara. Nekolicina žarkoplavih detalja, poput neočekivanih hulahopki ili rukava, daju ovoj kolekciji svježinu i originalnost. Ova revija je samo još jedan dokaz da Xenia Design nikad ne podbaci.

Posebna i avangardna Tamara Bombardelli

Tamara Bombardelli

Tamara Bombardelli

Tamara Bombardelli predstavila je modnu priču "Minimalno Ciganski", što savršeno odgovara onome što smo vidjeli na pisti. Dizajn je koncipiran kao kombinacija romskih elemenata, poput dugih resica, sa minimalizmom bijele i crne boje. Svi inovativni elementi su se dobro poklopili, te smo od Tamare i ovaj put dobili jednu posebnu i avangardnu kolekciju.

Zanimljiva muška kolekcija Ivana Manna

Ivan Mann

Ivan Mann

Ivan Mann je zagrebačkoj publici prikazao jednu nadasve posebnu mušku kolekciju u kojoj su prevladavale boje pudera. Iako se većina muškaraca kod nas vjerojatno ne bi usudila odjenuti od glave do pete u ružičasto, ili nositi majice bez leđa, kako to Ivan predlaže, ovakve kolekcije uvijek dobro dođu da vidimo neke pomaknute ideje u muškoj garderobi.

High-street Slovenac Matevž Faganel

Matevž Faganel

Matevž Faganel

Na ovosezonskom Cro A Porteru smo imali prilike vidjeti i jednog od najpoznatijih slovenskih dizajnera - Matevža Faganela, koji je u svoju kolekciju unio baš sve trenutne najveće trendove: crno-bijele pruge, cvjetni print, prozirnr materijali, kožu... Nema se tu što posebno ni komentirati - ovakve stvari se mogu danas kupiti u svakom high street dućanu.

Vain - Timy Šarec i Ivan Badanjek

Vain - Timy Šarec i Ivan Badanjek

Dizajnerski dvojac u sastavu Timy Šarec i Ivan Badanjak nakon dugogodišnje suradnje u kreativnom studiju odlučilo se stvoriti vlastiti brand. Revija "Vain by Vain" započela je metalik jednodijelnim kupaćim kostimima, te se preko kratkih jaknica i suknji razvila do haljina. Dominiraju crna boja i metalik detalji, no krojevi nekih komada su jako podsjećali na trash modu 80-ih i 90-ih, pa se ne možemo oteti dojmu da je sve skupa (osim pojedinih komada) djelovalo pomalo jeftino.

Damir i Domagoj - Kaos sa nekoliko svjetlih trenutaka

Damir Begović i Domagoj Štimac

Damir Begović i Domagoj Štimac

Nakon Tatjane Pantoš prve večeri, još jedan dizajnerski dvojac se odlučio posvetiti cijelu kolekciju Africi - Damir Begović i Domagoj Štimac. Što reći? Bilo je tu zaista svega i svačega. Započelo je obećavajuće s veoma cool cropped topovima, pencil i punim suknjama u zemljanim tonovima, i taman kad smo pomislili kako će ova 'afrička' revija biti puno bolja i sofisticiranija od one Tatjanine, uslijedilo je razočaranje. Na površinu je izašla totalna zbrka i nepovezanost, što se čak vidjelo i u odabiru cipela. S jedne strane toliko cool komada, a onda opet, s druge, toliko trash krpica od rastezljivog džerseja, ili komada sa nekakvim čudnim ogromnim volanima koji djkeluju kao da su pali s neba u ovu kolekciju. Pojavili su se tu i neki momenti u stilu Marca Jacobsa sa širokim prugama, tako da je to sve skupa bio jedan veliki kaos sa nekoliko svijetlih trenutaka.

Dioralop standardno dobar

 
Dioralop @ Cro A Porter

Dioralop @ Cro A Porter

Andreja Bistričić i Maja Merlić iz Dioralopa i ovaj put su nam pokazale muško-žensku kolekciju pretežno u standardnoj crnoj boji, s povremenim bijelim momentima. Inspiracija su im bile polaroid fotografije koje su stvorene namjernim izljevima kemikalija i njihovim izlaganjem različitim temperaturama, te tako nastaju zanimljivi uzorci, a to se najbolje vidjelo u samim printevima na tkaninama. Očekivano dioralopovski, kolekcija je puna modela zanimljivih izreza, ovaj put i u obliku križa. Dioralop djevojke i dalje nižu same uspjehe, te stiču sve više i više muških i ženskih poklonika.

VIŠE O TEMAMACroAPorterDioralopIvan MannDamir BegovićDomagoj ŠtimacMatevž FaganelTimy ŠarecIvan BadanjakTamara BombardelliAndreja BistričićMaja Merlić
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se