Vaša koža je suha? Stručnjaci znaju u čemu je problem!

Piše: P.J., Zagreb
Objavljeno 27.12.2016.

9

Ilustracija | Foto: L'Oreal

Ilustracija | Foto: L'Oreal

Alkohol, kava, energetska pića, pa čak i dijeta, mogu dovesti do suhe kože. Evo što savjetuju stučnjaci!

Vaša koža je suha? Ako mislite da prehrana nema ništa s tim, varate se. Pored toga, posebno u blagdanskim danima morate paziti na još jednu stvar: alkohol uzrokuje dehidraciju, što dovodi i do suhe kože.
"Za žene se preporuča da ne prekorače više od dva pića dnevno", kaže dermatologinja Ann-Maree Kurzydlo, koja preporuča da ograničite konzumaciju alkohola i zamijenite ga vodom. Tijekom tjedna bi obavezno dan ili dva trebali izbjegavati alkoholna pića i ne kozumirati ih.
Kofein je diuretik i također vodi do dehidracije – budite oprezni s konzumacijom energetskih napitaka, kao i čaja i kave.  Dr. Joanna McMillian, nutricionist, kaže da dijeta također stresno djeluje na kožu. "Nedostatak masti iz prehrane može dovesti do suhe kože, dok dobre masti poput, plave ribe, avokada i maslinovog ulja omogućuju masnoće od koje će vam koža poprimiti zdrav izgled".

Određeni nutrijenti su važni za kožu – uključuju vitamine A,C, E  i mnoge antioksidanse. Dijeta bogata unosom prehrane biljnog podrijetla – voće, povrće, orašasti plodovi, sjemenke, i žitarice – pojačava unos tih vitamina.

VIŠE O TEMAMAdehidrirana kožasuha kožahidratacijaAnn-Maree Kurzydlozdrava prehrana
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se