Uz ovih 5 savjeta svatko može imati dugu, zdravu i lijepu kosu

Piše: A.Š., Zagreb
Objavljeno 07.04.2020.

0

Ilustracija. Foto: Balmain

Ilustracija. Foto: Balmain

Ako sanjate o dugoj, gustoj i zdravoj kosi, slijedite ovih pet savjeta koji će vam pomoći da vaša kosa bude prekrasna

Ako želite imati dugu i zdravu kosu, evo što morate raditi!

Redovito se šišajte.

Ako želite imati zdravu kosu, redoviti odlasci u salon jednostavno su neophodni. Ako se ne budete redovito šišali, vrhovi vaše kose počet će pucati, a to znači da se možete pozdraviti sa snom o dugoj kosi. Dakle, čim primijetite ispucane vrhove, skoknite do frizera.

Uzimajte dodatne vitamine.

Ako tražite dodatke i vitamine za kosu koji će je učiniti zdravijima i ljepšima, obratite pažnju na biotin (dio vitamina B) koji potiče rast kose. Nemojte pretjerivati s dozom, držite se one preporučene dnevne. Osim toga, vašoj kosi trebaju i vitamini A, C, E i D, folna kiselina te proteini. Pripazite stoga na svoju prehranu.

Nemojte izbjegavati sunce.

Ako imate nisku razinu vitamina D, to može zaustaviti ili usporiti rast kose. Vitamin D potiče stanice da stimuliraju rast kose. Ako ništa drugo, sunca uvijek ima na balkonu!

Koristite manje šampona.

Svrha šampona je isprati nečistoću i proizvode za stilizitanje s kose i vlasišta. No, većina šampona u sebi sadrži sulfate koji uklanjanju prirodna ulja neophodna za zaštitu kose. Birajte šampon bez sulfata te ga nanesete samo na vlasište, a ostatak pjene neka klizi po ostatku, to će biti dovoljno. Također, maska i regenerator su obavezni!

Izbjegavajte proizvode za vruće siliziranje kose.

Nemojte previše koristiti peglu za kosu, a nemojte ni prečesto raditi frizure i uvijati ju - sve to može oštetiti vašu kosu. Također, dobar je izbor i ulje za zaštitu kose od topline.

VIŠE O TEMAMAduga kosanjega kosešišanje koserast kosevitamini za kosu
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se