Uz ova dva recepta brzo ćete ukloniti prištiće i akne

Piše: A.Š., Zagreb
Objavljeno 25.07.2019.

0

Ilustracija | Foto: Bershka

Ilustracija | Foto: Bershka

Donosimo vam dva recepta koja će vam pomoći da se brzo riješite prištića koji se pojavio u najnezgodnijem trenutku

Prištići nam nekada baš znaju pokvariti dan - često se pojave na licu u trenutku kada želimo da ono izgleda savršeno. Donosimo vam dva jednostavna recepta kako ih se brzo riješiti.

1. Kapi za oči

Da, dobro ste čuli. Riječ je o receptu popularne holivudske glumice Cameron Diaz. Kada ima prištić na licu, ona ga prvo istisne, a zatim na to mjesto stavlja vatu namočenu kapima za oči. U njihovom se sastavu nalazi tetrahidrozolin koji smanjuje crvenilo na koži. Dobro je vatu staviti na 5 minuta u hladnjak - hladnoća će također pomoći bržem uklanjanju crvenila.

2. Maska od aspirina

Još je jedna tvar koja vam može pomoći u borbi protiv prištića - salicilna kiselina koja se nalazi u sastavu aspirina. Aspirin također smanjuje crvenilo, isušuje prištiće i čisti pore, stoga ćete se brzo riješiti prištića. Za to je potrebno rastopiti tabletu ili dvije aspirina s malom količinom vode kako biste dobili pastu. Nanesite je na prišt i pričekajte dok se ne osuši. Zatim isperite toplom vodom. Ponovite nakon 2-3 sata (ako je potrebno).

Uzmite u obzir činjenicu da su prištići i akne često simpotom nedostatka sna, stresa, štetnih navika, disbalansa hormona, stoga se svakako pobrinite da uklonite sve uzroke njihove pojave.

VIŠE O TEMAMAprištićiaknenjega kože licakapi za očimaska od aspirina
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se