Usporite starenje: Evo kako sačuvati svježinu kože vrata

Piše: A.Š., Zagreb
Objavljeno 10.01.2018.

1

Ilustracija | Foto: Massimo Dutti

Ilustracija | Foto: Massimo Dutti

Koža vrata ima nižu količinu potkožne masnoće, a osim toga, proces starenja ubrzavaju i individualni faktori, kao što su depresija, nepravilna prehrana, dijeta, stres, pušenje...

Vašu dob najčešće ne odaje lice, već vrat. Prvi znaci starenja ovog nježnog dijela našeg tijela javljaju se već s 25-30 godina. Naravno, u toj dobi oni su jedva primjetni, no što ranije krenemo njegovati kožu vrata, to će ona duže izgledati mlađe i svježije.

Zašto koža vrata brzo stari?

Koža vrata ima nižu količinu potkožne masnoće, a osim toga, proces starenja ubrzavaju i individualni faktori, kao što su depresija, nepravilna prehrana, dijeta, stres, pušenje, boravak u prostoru s nekvalitetnim zrakom, alkohol, loše držanje.

Neke od mjera koje mogu sačuvati gipkost i elastičnost kože vrata su:

 
1. Štitite kožu od sunca. Ovo je jedan od najvažnijih koraka jer UV-zrake uništavaju kolagen i elastin koji su važni za elastičnost i svjež izgled kože.

2. Njegujte se masažama. Masaža vrata koju sami možete raditi odlična je za održavanje tonusa kože. Nanesite na vrat hranjiva ulja te ga laganim pokretima masirajte.

3. Radite vježbe za vrat. Fitness za lice i vrat još je jedan od učinkovitih način borbe s preranim starenjem. Na vratu, kao i na licu, imamo mišiće koje gotovo ne koristimo. Ako krenete vježbati, oni će proraditi i koža vrata izgledat će mlađe.

4. Nemojte spavati na visokom jastuku. Mnogi od vas nakon teškog dana vole leći u velik i mekan jastuk. No, od ove biste navike trebali odustati. Preporučuju se tanji ortopedski jastuci.

5. Čistite, tonizirajte, hidratizirajte. Ujutro nemojte zaboraviti umiti vrat mlakom vodom. Nakon toga možete ga očistiti mlijekom ili gelom za čišćenje te tonizirati losionom. Slijedi krema.

6. Piling i maske jednako su važni. Kozmetičari savjetuju blagi piling nekoliko puta tjedno jer će on udaljiti mrtve stanice s kože i potaknuti cirkulaciju. Poželjno je i njegovati kožu raznim maskama.


VIŠE O TEMAMAnjega kože vratamladolik izgled
Povezano