Uredite dom u duhu modernog minimalizma

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 02.04.2020.

0

Foto: Benjamin Edwards, Ikea

Foto: Benjamin Edwards, Ikea

U domu koji su izradili Nina i Kevin, a u koji nam uvid donosi Ikea, ljepota dizajna vidi se posvuda, nereda nema nigdje, a troje energične djece može uživati u prostoru

Moderni interijeri i djeca nisu dobra kombinacija. Zar ne? Pogrešno! U domu koji su izradili Nina i Kevin, a u koji nam uvid donosi Ikea, ljepota dizajna vidi se posvuda, nereda nema nigdje, a troje energične djece može uživati u prostoru. Pogledajte i sami...
Red kuhinjskih elemenata s rozim vratima i gomila zelenih čaša te roza šalica na daski za rezanje na mramornoj radnoj površini.

Prekrasna ružičasta

Dizajnerica interijera: Ashlyn Gibson

Dizajnerica interijera: Ashlyn Gibson

"Na svijetu ima dovoljno bijelih kuhinja", otkrila je Nina te dodala: "Možda boja plaši ljude. Kada smo se ovdje doselili prošle veljače, odlučila sam se za rozu. Danas možda odaberem neku drugu boju jer ništa ne ostaje zauvijek isto, a ja se i dalje tražim. Često vidim oznake tipa ‘nordijski boho stil’ na objavama i pomislim kako bih rado da se mogu odlučiti za samo jednu kategoriju. Nisam još ondje. No znam da volim lijepe stvari!"

Umjetnička voditeljica: Jules Rogers

Umjetnička voditeljica: Jules Rogers

"Kuća je novogradnja. Planovi su funkcionirali na papiru, no u stvarnosti smo imali previše zidova. Dobili smo dovoljno soba, no zatvorili prostor, pa smo žrtvovali sobu da bismo dobili otvoreniji prostor za život. Osobno obožavam promjene. Neprestano u dnevnoj sobi premještam stolice. Sada izgleda kao udoban kutak za sve nas, iako zapravo u tom prostoru rijetko zajedno boravimo. No to je užitak otvorenog plana, uvijek smo blizu jedni drugima."

Foto: Benjamin Edwards, Ikea

Foto: Benjamin Edwards, Ikea

"Volim svoje IKEA proizvode, no volim ih i mijenjati tako da budu samo moji. Korištenje boja u spreju, dodavanje ručki i zamjena nogu omiljeni su mi savjeti. Ručke za svoj STOCKHOLM element odabrala sam jer volim zaobljene oblike. One čine elemente ženstvenijima. Postoji puno malih, jednostavnih i povoljnih načina za personalizaciju doma. Obojila sam uzorak luka, iako nije savršen, odlično funkcionira!"

Nema mjesta za nepotrebno

Foto: Ikea

Foto: Ikea

"Ne želim dom prepun stvari. Volim smirenost i minimalizam. Napustila sam dom sa 16 godina i dugo nisam imala ormar. Sve je bilo u plavim IKEA vrećama jer sam se tako često selila. Sada razmislim o svemu što kupujem. Za mene je uklanjanje nereda dio života. To činim redovito i to sobu po sobu. Svaki komad dobro promotrim i razmislim o tome sviđa li mi se i treba li mi zaista? Ako ne mogu iskreno pozitivno odgovoriti, moram ga se riješiti."

Unaprjeđenje stila

Foto: Ikea

Foto: Ikea

"Ponekad pri korištenju trikova tražim komade koje ne bi svi kupili i pružam im novu namjenu. Ponekad pak odabirem favorite i pretvaram ih u nešto posebno za naš dom. Pronašla sam različite noge koje mogu dodati na IVAR element u našoj spavaćoj sobi i obojila drvo bojom nalik kredi koja mu pruža drugačiji efekt."

VIŠE O TEMAMAuređenje interijeraminimalizamIkeainterijeri




Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se