U Zagrebu pogledajte jedinstvenu izložbu 'u hodu'

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 10.03.2021.

0

Ulični triptih

Ulični triptih

Počinje novi umjetnički projekt koji predstavlja jednu sasvim drugačiju uličnu izložbu u Zagrebu - Ulični triptih

U organizaciji umjetničkog kolektiva Udruge Preuredi moju pumpu koja stoji iza ljetne manifestacije Art park i Turističke zajednice grada Zagreba, počinje novi projekt pod nazivom Ulični triptih, koji će tijekom 2021. godine obogaćivati zagrebačke ulice pravim malim street art remek djelima.
Riječ je o jedinstvenom cjelogodišnjem programu uličnih izložbi koji će ponuditi presjek aktualne domaće street art scene. Tako će tijekom cijele godine reklamni ulični paneli postati „živo” slikarsko platno, ulica privremeni umjetnički atelje, a odabrani umjetnici svoj će rad imati prilike izložiti kroz jedinstvenu formu „izložbe u promjeni”. Postav Uličnog triptiha mijenjat će se u ciklusima – svaka tri mjeseca na panelima će osvanuti tri nova umjetnička rada s potpisom različitih hrvatskih autora. Također, kao dodatni element iznenađenja, jedna od tri lokacije svaki put će biti drugačija.
Prvi trojac koji će pretvoriti panele u mala umjetnička djela, bit će ulični umjetnici Mislav Lešić, Zvonimir Haramija Hans i Boris Bare, a početni vikend projekta, od 12. do 14. ožujka, oslikavat će se paneli u Radićevoj ulici (kod broja 42), zatim na Dolcu 1 (kod glavnih stepenica tržnice Dolac) te na Trgu bana Jelačića 11 (Centar za posjetitelje).

Svi ste pozvani razgledati besplatnu izložbu u centru Zagreb, zastati ispred „umjetničkog platna” te upoznati rad aktualnog umjetnika, a ako budete u pravo vrijeme na pravom mjestu, možda i ulovite umjetnika na djelu!

VIŠE O TEMAMAUlični triptihizložbe u Zagrebu
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se