U Zagreb stiže Ivana Trump, sutra finale izbora Miss Universe

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 26.04.2019.

0

Miss Universe Hrvatske

Miss Universe Hrvatske

Sutra se bira Miss Universe! U Zagreb ponovo stiže i Ivana Trump kao članica žirija ovogodišnjeg izbora. U finalu je 18 djevojaka.

Najprestižniji izbor ljepote u Hrvatskoj, Miss Universe Hrvatske, održati će se pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, 27. travnja 2019. uz izravan prijenos na HTV2 iz Studija Anton Marti na Prisavlju, a za titulu najljepše natjecati će se 18 prekrasnih finalistica.
 
Baš kao i za vrijeme prvog dijela priprema, finalistice su se smjestile u luksuznom hotelu Esplanade, gdje ih već danas očekuje preliminarno ocjenjivanje, temeljem kojeg žiri odlučuje kojih 10 djevojaka će u izravnom prijenosu u borbu za titulu.
 
- Mislim da će žiriju ovo biti jedna od najtežih godina, jer suziti izbor s 18 na 10 će biti teško, a onda odabrati samo jednu, nemoguća misija. Odlučivat će doslovce nijanse i kako se svaka od njih nosi sa stresom pred kamerama i pod svjetlima reflektora – rekla nam je direktorica izbora, Marija Kraljević.
 
Djevojke će se u izravnom prijenosu žiriju i publici predstaviti u tri različita outfita: onom casual KiK Textillien, u kupaćim kostimima hrvatskog proizvođača Pletix i u večernjim haljinama La Perla Hrvatska, dok će na nogama nositi cipele Baldinini. Vrhunac izravnog prijenosa biti će trenutak kada prošlogodišnja pobjednica Mia Pojatina krunom Zlatarne Dodić okruni svoju nasljednicu te ona od prodekana Zagrebačke škole ekonomije i managementa (ZŠEM) primi glavnu nagradu za četverogodišnji dodiplomski studij ili MBA studij u vrijednosti do 20.000 Eura. 
 
Vođenje izbora povjereno je Jeleni Lešić, koja je i sama nosila ovu prestižnu titulu 2005. godine i Mariu Sedmaku, dok će u glazbenom dijelu nastupiti Roko, naš predstavnik na Eurosongu, njegov mentor Jacques Houdek, dobitnik Porina za najbolji album zabavne glazbe, Goran Karan, te gost iz Slovenije, Samuel Lucas.
 
Miss Universe najprestižniji je izbor ljepote na svijetu s tradicijom dugom 67 godina, kojeg je dosadašnji vlasnik, Donald Trump, sada predsjednik SAD-a, nakon objave kandidature prodao WME/IMG agenciji, globalnom lideru u svijetu zabave, sporta, događanja, medija i mode. Pobjednica Miss Universe godinu dana živi u New Yorku i surađuje s raznim organizacijama za borbu protiv širenja HIV-a i borbi protiv AIDS-a, te postaje ambasadorica dobre volje pri UN-u. Izbor Miss Universe® uživo ili putem snimke gleda više od milijardu ljudi u 180 zemalja svijeta.
 
Aktualna Miss Universe je 25-godišnja Catriona Gray iz Filipina. Catriona je diplomirala teoriju glazbe na Berklee College of Music i vrlo je aktivna u humanitarnom radu, tako da podupire Young Focus Philippines, organizaciju koja osigurava besplatno školovanje i obrazovanje za najsiromašniju djecu Tondo Manila, jedne od najsiromašnijih četvrti glavnog grada Manile. Nakon što joj je prijatelj preminuo od AIDS-a, Catriona se vrlo aktivno uključila i u edukaciju i prevenciju zaraze HIV-om te podupire Love Yourself Philippines, organizaciju koja omogućuje besplatno testiranje, edukaciju i liječenje oboljelima od HIV/AIDS-a.
 

Finalistice izbora Miss Universe 2019:

 
1. Mia Rkman, 21, Korčula
2. Tea Peranić, 25, Rijeka
3. Tea Slavica, 21, Zagreb
4. Karla Karamatić, 18, Zagreb
5. Nicole Ivković, 20, Vukovar
6. Marijana Slišković, 19, Sinj
7. Maja Čatlak, 19, Makarska
8. Nika Glasnović, 21, Zagreb
9. Nives Jekić, 22, Zagreb
10. Ivana Radić, 23, Knin
11. Ana Marjolović, 22, Zagreb
12. Eva Kljajić, 19, Poreč
13. Ivana Matić, 19, Bjelovar
14. Barbara Jakovljević, 19, Zagreb
15. Dora Vlajić, 22, Žrnovnica
16. Rebeka Raić, 18, Zagreb
17. Petra Krivić, 18, Zagreb
18. Karla Bartolin, 23, Zabok


VIŠE O TEMAMAMiss UniverseIvana Trumpizbori ljepoteMarija Kraljević
Povezano