U Zagreb se vraća En primeur istarskih malvazija

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 17.02.2022.

0

Foto: Neven Jurjak, arhiva Vinistra

Foto: Neven Jurjak, arhiva Vinistra

Rezervirajte datum 2. ožujka i prvi degustirajte mlada istarska vina. U glavni grad stiže više od 50 vinara s istarskog poluotoka!

Nakon godinu dana pauze u zagrebački hotel Esplanade ponovo se vraća jedna od najatraktivnijih vinskih manifestacija – premijerno kušanje mladih malvazija, žlahtina i autohtonih sorata bregovite Hrvatske, poznatije kao En primeur.

2. ožujka u Zagreb stiže više od 50 istarskih vinara, među njima poznata imena, ali i neke nove nade. Tradicionalno će im se pridružiti dvadesetak kolega, članova Udruge vinara i vinogradara Bregovite Hrvatske i nekoliko proizvođača žlahtine.

Vlasnici restorana, vinoteka, cafe barova, distributeri, hotelijeri, vinski kritičari, novinari na desetom En primeuru kušat će vina u ranoj fazi, dok su još u bačvama, i odabrati ona koja im se najviše sviđaju. Kao predvodnik novih trendova na vinskoj sceni Udruga vinara i vinogradara Istre – Vinistra, prvi En primeur mladih malvazija u Zagrebu organizirala je još 2012., po uzoru na kušanje novih berbi u Francuskoj.


VIŠE O TEMAMAvinoistarska malvazija
Povezano