U utorak će se u Petom Kupeu svirati glazba Roya Ayersa

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 26.01.2024.

0

Foto: Peti Kupe

Foto: Peti Kupe

Čak 13 glazbenika zasvirat će kao Homage Collective. Ideja je bila okupiti bend koji će odavati počast glazbenicima, diskografskim kućama, glazbenim erama, kultnim albumima.

Radost stvaranja misija je i Petog Kupea. Okupljanje vrsnih glazbenika i poticanje kreativne atmosfere postaju jedan od pravaca ovog kluba. Stoga su u suradnji s gitaristom Davorom Doležalom u bend Homage Collective okupljeni vrhunski domaći instrumentalisti i vokalisti.

Svojevrsna supergrupa, koja će od prilike do prilike mijenjati svoju postavu, odavat će počast legendarnim glazbenicima, diskografskim kućama, glazbenim erama, kultnim albumima i kompilacijama. U prvom izdanju, u utorak, 30. siječnja izvodit će glazbu neponovljivog Roya Ayersa.

Američki vibrafonist i vokalist Roy Ayers jedan je od najpoznatijih i najcjenjenijih jazz/R&B umjetnika današnjice. Poznat kao kum neo-soula, Ayers nastavlja premošćivati jaz između generacija ljubitelja glazbe. U 60-ima je bio nagrađivani jazz vibrafonist, a 70-ih i 80-ih transformirao se u popularnog vođu R&B benda. Ovaj dinamični glazbenik, za kojim je još uvijek velika potražnja. najpoznatiji je po skladbama "Everybody Loves the Sunshine", "Searchin" i "Running Away".

Neke od najboljih Ayersovih pjesama u novim aranžmanima izvest će bend kojeg čini čak 13 vrhunskih glazbenika: Maja Rivić – vokal, Mario Huljev – vokal, Davor Doležal – gitara, Zvonimir Bajević – truba, Vojkan Jocić – saksofon, Dani Bošnjak – flauta, Šimun Matišić – vibrafon, Nikola Šantek – klavijature, Janko Novoselić – bubnjevi, Mirsad Dalipi – udaraljke, Robert Vrbanić – bas, Kristijan Beluhan i Emil Kirbiš – posebni gosti.

Večer posebnog glazbenog užitka začinit će prije i poslije svirke DJ-i Pepi Jogarde i Antonio Zuza.


VIŠE O TEMAMAPeti Kupekoncerti u ZagrebuRoy Ayers
Povezano