U subotu modna revija zagrebačkih obrtnika

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 10.06.2022.

0

Foto: Promo / Badrov

Foto: Promo / Badrov

U povodu obilježavanja 56 godina rada i djelovanja Udruženja obrtnika Grada Zagreba, u centru grada će se održati manifestacija 'Srčeko zagrebačkih obrtnika'

Obrtnici Grada Zagreba povodom svečanosti 56. Dana obrtnika žele svim posjetiteljima pružiti dodatni sadržaj kako bi istaknuli važnost djelovanja i postojanja obrtničkih zanimanja. Manifestacija „Srčeko zagrebačkih obrtnika“ okupit će 14 zagrebačkih obrtnika proizvođača Sekcije suvenira koji će ponuditi i prezentirati svoje ručne unikatne radove.  Manifestacija će se održavati u petak i subotu, 10. i 11. lipnja od 9 do 20 sati. Uz svakodnevne prezentacije obrtnika izlagača, posjetitelje očekuju nastupi dječjih zborova i brojna iznenađenja.

U subotu, 11 lipnja u 12:00 sati na Trgu pod vurom će se održati modna revija zagrebačkih obrtnika Sekcije krojača, kožne galanterije i proizvođača suvenira.

Na reviji će nastupiti Škola za modu i dizajn i Obrtnička škola za osobne usluge. Svoje kreacije će predstaviti Modni salon Dora, AD'sign modne torbe, Kišobrani Cerovečki uz modni nakit i torbice Sekcije proizvođača suvenira, a nosit će ih profesionalni modeli.

Modni salon Dora je tradicijski, obiteljski obrt koji se već 36 godina bavi kreiranjem i proizvodnjom ženske odjeće. Prepoznatljiv je po svojim ženstvenim modelima jednostavnih linija i vrhunskoj izradi. Svi modeli su rađeni od najfinijih prirodnih materijala u malim serijama ili su unikatni Brend AD'sign by Ana Dorotić Vuk osnovan je 2013. godine i djeluje u sklopu obrta Vuk Leather. Osnovna djelatnost je proizvodnja i dizajn kožne galanterije s posebnim naglaskom na  poslovnu galanteriju. U svom asortimanu nudi kožne aktovke, mape, etuie i sl.

Kišobrani Cerovečki od 1912. godine ponosno njeguju kišobranarsku tradiciju. Već treća generacija bavi se ručnom izradom kišobrana i suncobrana od kojih je najviše prepoznatljiv onaj šestinski. Već stotinu godina njihovi proizvodi poznati su na tržištu zbog svoje kvalitete.

Udruženje obrtnika promiče, usklađuje, zastupa i predstavlja zajedničke interese članova Udruženja pred tijelima lokalne samouprave, drugim tijelima i organizacijama, te organizira aktivnosti usmjerene na zajedničko rješavanje problema cehova, stoji na raspolaganju za savjet i pomoć svakom građaninu Zagreba koji želi otvoriti obrt.


VIŠE O TEMAMAmodne revijeobrtniciŠkola za modu i dizajnObrtnička škola za osobne uslugeModni salon DoraADsign modne torbeKišobrani Cerovečki
Povezano