U Opatiji vas čekaju čokoladne čarolije

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 07.11.2022.

0

Foto: Turistička zajednica grada Opatija

Foto: Turistička zajednica grada Opatija

Tri opatijska dana posvećena Njezinom visočanstvu čokoladi donose vrhunske delicije ponajboljih hrvatskih craft proizvođača i OPG-ova, ali i dobar zabavni program

Festival čokolade u Opatiji održat će se od 11. do 13. studenog i u svom 16. izdanju desecima tisuća posjetitelja predstaviti ovu svima omiljenu deliciju u nevjerojatnim okusima, oblicima i kreacijama. Ova slatka manifestacija donosi bogat program primamljivih degustacija, zanimljivih prezentacija, prigodnih izložbi i edukacija. U čokoladi uživaju i veliki i mali, a svi koji tijekom ova tri dana posjete Opatiju moći će pronaći nešto za sebe i doživjeti nezaboravno slatko iskustvo.
Sajam „Čokoladna čarolija“ središnje je mjesto zbivanja ove najveće i najstarije manifestacije u Hrvatskoj posvećene Njezinom visočanstvu čokoladi. U Centru Gervais okuplja se tridesetak „craft“ proizvođača čokoladnih delicija i OPG-ova s paletom proizvoda od čokolade koji predstavljaju ovogodišnju novost sajma. Posjetitelji će se „Čokoladnoj čaroliji“ moći prepustiti u petak, 11. studenog od 14 do 21 sat, u subotu, 12. studenog od 9 do 21 sat, te u nedjelju, 13. studenog, od 9 do 19 sati. Uz prezentacije, degustacije i prodaju čokoladnih delicija tu će se moći razgledati (i probati) izložbeno-edukacijski i degustacijski postav „From Bean to Bar“, a održavat će se i „Chocolate Experience“ – interaktivni programi i radionice čokolade za odrasle i djecu, koje će razveseliti i specijalno dizajnirani Choco Photo Point.
Festival čokolade od početka povezuje užitak u svima omiljenoj slastici s dobrom glazbom i zabavom pa će u petak, 11. studenog u Centru „Gervais“ od 14 do 17 sati zasvirati Glazbeni sastav Nardis, nakon čega će choco koncert održati Alba & Leo.  

Uz izložbeno-prodajni čokoladni program u subotu, 12. studenog u atriju će nastajati čokoladna haljina Angiolina koju će stvarati akademska kiparica Georgette Yvette Ponte. Subota donosi i raznovrstan glazbeni program u vidu choco koncerta Glazbenog sastava Nardis od 10 do 13 sati, nastupa Dino Antonić Acoustic Dua od 14 do 17 sati te Love Runnersa od 18 do 21 sat.

Odrasli će se moći okušati u izradi čokolade na interaktivnoj radionici Angiolina Chocolate Experience, a oni mlađi u slikanju i pisanju na klasičnim čokoladnim tablama na radionici Chocolate Retro Experience (sudjelovanje na radionicama za djecu i odrasle potrebno je prethodno najaviti na broj telefona TIC Opatija: 051/271-310).

Uz Milenij Choco svijet, originalnu opatijsku „tvornicu“ najzamamnijih delicija i posebnu atrakciju za ljubitelje čokolade i slastica, čokolada će se naći i na menijima opatijskih restorana, u ponudi gradskih kavana, ali i u posebno osmišljenim tretmanima spa&wellness centara. U opatijskim hotelima tako će se nuditi brojne čokoladne atrakcije, čokoladni kolači, praline i fontane, ukusni napitci poput tople čokolade i čokoladnih koktela, a čokoladu ćete pronaći i kao maštoviti dodatak mesnih jela, salata, pizza…

VIŠE O TEMAMAčokoladaOpatijaFestival čokolade
Povezano