U Njemačkoj i Švicarskoj raste potražnja za Hrvatskom

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 30.09.2020.

0

Ilustracija. Foto: CroModa

Ilustracija. Foto: CroModa

Prema rezultatima Travelcircusovog istraživanja, u 2020. godini porastao je interes za putovanja u Hrvatsku, Njemačku, Austriju i Švicarsku

Interes i potražnja Nijemaca, Austrijanaca i Švicaraca za putovanjima u Hrvatsku u 2020. godini veća je za najmanje 50 posto u odnosu na godinu ranije, izvijestio je direktor Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Austriji Branimir Tončinić. Riječ je o rezultatima istraživanja online booking platforme Travelcircus o promjenama navika putovanja turista uslijed pandemije korona virusa iz DACH regije, odnosno Njemačke, Austrije i Švicarske.
Prema rezultatima ovog istraživanja, u 2020. godini porastao je interes za putovanja u Hrvatsku, Njemačku, Austriju i Švicarsku, dok su pojedine i Hrvatskoj konkurentne zemlje ostvarile lošije rezultate.
Naime, u cijeloj DACH regiji interes za Španjolskom i Italijom pao je za 10 posto, a samo u Austriji potražnja za Italijom, Francuskom, Nizozemskom, Švedskom i Norveškom pala je za više od 30 posto u odnosu na 2019. godinu.

VIŠE O TEMAMAhrvatski turizamHrvatska turistička zajednicaTravelcircus
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se