U Hrvatskoj dvostruko više Talijana nego lani

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 12.08.2022.

0

Božava, Dugi otok. Ilustracija. Foto: CroModa

Božava, Dugi otok. Ilustracija. Foto: CroModa

Ako promatramo dosadašnji dio godine, Talijani su ostvarili 538.000 dolazaka i 2,2 milijuna noćenja, što u odnosu na lani predstavlja rast u dolascima od 140%

Uoči blagdana Ferragosto za Hrvatskom u Italiji trenutno vlada veliki interes, a kao najpoželjnije inozemne destinacije Talijani su izdvojili Hrvatsku, Grčku, Španjolsku i Francusku.

Popularnost Hrvatske među Talijanskim gostima potvrđuju i brojke. Naime, prema podatcima sustava eVisitor, u dosadašnjem dijelu kolovoza u Hrvatskoj je ostvareno 136.000 dolazaka i 634.000 noćenja s talijanskog tržišta što je u usporedbi s prošlom godinom rast od 73% u dolascima i 68% u noćenjima. Ovim rezultatom talijansko tržište u kolovozu 2022. zauzima 2. mjesto top tržišta po dolascima te 6. mjesto top tržišta po ostvarenim noćenjima, a od najpopularnijih destinacija prednjače Novalja, Medulin i Rovinj u kojima je zabilježen rast noćenja od 178%, 77% te 35% u odnosu na prošlu godinu.

Ako promatramo dosadašnji dio godine, Talijani su ostvarili 538.000 dolazaka i 2,2 milijuna noćenja, što u odnosu na lani predstavlja rast u dolascima od 140% te u noćenjima od 104%, a ovim rezultatom talijansko tržište zauzima 6. mjesto top tržišta po dolascima te 7. mjesto po noćenjima u dosadašnjem dijelu 2022. godine.

Na ove pozitivne trendove utjecali su i brojne promotivne aktivnosti te objave u eminentnim talijanskim medijima poput RAI 1, RAI 3, TGcom24 te Mediaset – Canale5 koji su reportaže i tekstove posvetili Hrvatskoj, a zahvaljujući uspješnoj suradnji Predstavništva i pojedinih medijskih kuća u Italiji, turistički časopisi Bell'Europa te Caravan e camper svoje naslovnice u cijelosti posvetili su hrvatskih destinacija.
 
Dodajmo kako se u zemlji trenutno nalazi preko 82.000 talijanskih turista, koji su tako treći najbrojniji inozemni gosti, odmah iza Nijemaca i Slovenaca, a najveći priljev talijanskih gostiju očekuje se ovog vikenda.


VIŠE O TEMAMAFerragostohrvatski turizamtalijanski turisti
Povezano