U Hrvatskoj 33 tisuće turista, 10 puta manje nego lani

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 02.06.2020.

0

Ilustracija. Foto: Zibar, CroModa

Ilustracija. Foto: Zibar, CroModa

Početkom lipnja među turistima koji borave u Hrvatskoj je oko deset tisuća domaćih, dok su ostali stranci

U Hrvatskoj boravi oko 33 tisuće turista, što je tri puta više nego ih je bilo prije dva tjedna, a domaći nakon gotovo tri mjeseca više nisu u većini nego su to opet strani, kojih je nešto više od 21 tisuće, pokazuju podaci HTZ-a iz sustava eVisitor. Početkom lipnja među turistima koji borave u Hrvatskoj, je oko deset tisuća domaćih, dok su ostali stranci, među kojima najviše noćenja ostvaruju Nijemci, Slovenci te potom turisti iz Austrije, BiH i Češke.
Usporedbe radi, a što najbolje dokazuje koliko je koronakriza usporila odnosno umanjila turistički promet u Hrvatskoj, je podatak iz eVisitora za 1. lipanj 2019. kada je u Hrvatskoj boravilo 315 tisuća turista.
Po broju gostiju prvi je Vir, koji se i tijekom cijelog 'lockdowna' isticao brojem turista u nekomercijalnom smještaju, a slijede Rovinj i Medulin, Mali Lošinj i Krk.

Među smještajnim objektima, eVisitor pokazuje da turisti najviše biraju objekte u domaćinstvima, a potom kampove i hotele, kao i da je na dan 31. svibnja turistički promet ostvarivan u 2.870 objekata u domaćinstvima, 200 hotelskih te 138 kamp objekata.

VIŠE O TEMAMAhrvatski turizameVisitor
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se