U H&M stiže hit kolekcija s potpisom Sandre Mansour

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 04.08.2020.

0

Sandra Mansour x H&M

Sandra Mansour x H&M

H&M predstavlja uzbudljivu kolaboraciju s dizajnericom Sandrom Mansour na kolekciji ženske odjeće posvećenoj ljubavi prema prirodi

H&M najavljuje suradnju sa Sandrom Mansour, dizajnericom istoimene robne marke sa sjedištem Bejrutu, poznatoj po svojoj sanjivosti i odvažnoj estetici.
Inspirirana snažnim ženskim umjetnicima i ljepotom prirode, kolekcija ima intrigantne dizajne u prigušenoj paleti boja, gdje ručno izrađeni detalji poput naglašenih nabora i romantičnih materijala stvaraju mladenački, osnažujući izgled.
Kolekcija Sandra Mansour x H&M bit će dostupna na hm.com kao i u trgovinama diljem svijeta od 6. kolovoza.

Foto: H&M

Foto: H&M

Sandra Mansour svoju je modnu kuću osnovala 2010. godine, a pažnja na detalje inspirirana umjetnošću iz okolice u Bejrutu, vidljiva je  u svim njenim kreacijama.

Sandra Mansour x H&M

Sandra Mansour x H&M

Za kolekciju Sandra Mansour x H&M, Sandra crpi inspiraciju iz elemenata prirode i umjetnica poput Toyen, Dorothea Tanning, Lena Leclercq i Bibi Zogbé. Rezultat koji dobiva je ženstvena i jaka kolekcija haljina, bluza i suknji, te majica s printom i s kapuljačom. Usko-široki modeli i naglašeni rubovi dolaze u kombinaciji s voluminoznim detaljima u zemljanoj paleti boja poput sive, boje bjelokosti i crne boje.

Sandra Mansour x H&M

Sandra Mansour x H&M

Mansour imenuje svaku svoju kolekciju, a Sandra Mansour x H&M suradnja nosi naziv „Fleur du Soleil“ nakon što je postala fascinirana načinom na koji suncokret prati sunce iz dana u noć. Točkasti, cvjetni motivi kao i samo suncokreti obogaćuju nježne, osjetljive tkanine i naglašavaju majstorski rad, dok ženstvene siluete odišu snagom i urbanošću.

Foto: H&M

Foto: H&M

"Inspiracija za suradnju s H&M-om bili su priroda i prirodni elementi. Posebno suncokret, koji predstavlja ciklus života,  njegova ovisnost o suncu i svjetlosti. Poezija i slikari potaknuli su odabir tkanina - tamne čipke, jacquarda i vezene organze. S 'Fleur du Soleil' kolekcijom, želim razgovarati sa ženama diljem svijeta i odaslati poruku nade, nešto što mi zaista trenutno trebamo", kaže Sandra Mansour, izvršna direktorica i dizajnerica.

VIŠE O TEMAMASandra MansourH&MSandra Mansour x H&M
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se