U H&M danas stižu ključni komadi za proljeće i ljeto 2022.

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 21.04.2022.

0

Foto: H&M

Foto: H&M

H&M Innovation Stories lansiran je početkom 2021. i sastoji se od niza tematskih kolekcija posvećenih promicanju održivijih materijala, tehnologija i proizvodnih procesa

H&M predstavlja petu kolekciju u svojoj inicijativi za održivost Innovation Stories s kolekcijom na temu romantike, pozivajući kupce da se zaljube u materijale napravljene od otpada.
H&M

H&M

pečatljivi modni izričaji i mekani zavodljivi stilovi kombinirani su s prenamijenjenim, recikliranim materijalima, od kojih su mnogi izrađeni od reciklirane odjeće, plastike iz oceana ili drugih otpadnih materijala. Namijenjeni za njegovanje i dijeljenje, komadi dolaze s naljepnicama na kojima kupci mogu napisati svoje poruke kada odjeću žele prenijeti nekom novom.
Foto: H&M

Foto: H&M

Kolekcija Innovation Story Cherish Waste bit će dostupna na hm.com od 21. travnja.

Foto: H&M

Foto: H&M

Kolekcija kombinira hrabre proporcije s vrhunskim materijalima stvorenim od otpada. Neki od ovih materijala prvi su za H&M, uključujući MIRUM, recikliranu svilu i AirCarbon. Vodeći komadi su haljine, od večernje haljine u obliku srca u obliku žvakaće gume do blijedoplave puff-ball mini i ružičaste pletene haljine sa šiljcima, sve izrađene od recikliranog poliestera.

H&M

H&M

Reciklirana svila izrađena od otpadne svile koristi se na ružičastoj košulji s volanima, dok su cipele i narukvice od MIRUM, biljne kože bez plastike, izrađene od biljnih vlakana, biljnog ulja i minerala. Nakit krase crna srca izrađena od AirCarbon™, biomaterijala napravljenog od prirodnih mikroorganizama koji koriste zrak i ugljik iz stakleničkih plinova koji bi inače otišli u atmosferu.

Foto: H&M

Foto: H&M

"Ova kolekcija je slavlje ljubavi, ispunjena herojima iz ormara koji se osjećaju ugodno za nošenje, čak i ako su dramatični, statement komadi. Moj savjet je da izađete iz svoje zone udobnosti i istražite svestrane kombinacije: usudite se odjenuti preveliki kaput s leopard uzorkom s mrljama u obliku srca uz uski, izrezani bodi ili se opustite u kompletu s inspiriranim motivima srca balonima od folije", kaže Ann-Sofie Johansson, kreativna savjetnica u H&M-u.

H&M Innovation Stories lansiran je početkom 2021. i sastoji se od niza tematskih kolekcija posvećenih promicanju održivijih materijala, tehnologija i proizvodnih procesa. Ova najnovija kolekcija, “Innovation Story Cherish Waste”, predstavlja heroje cirkularnih tkanina koje vraćaju otpad, pretvarajući ga u nešto poželjno i promovira komade ormara koje će se čuvati zauvijek.

VIŠE O TEMAMAH&Mhaljine
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se