TV kanal Arte snimio zanimljivu reportažu o Braču

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 05.03.2021.

0

Foto: Screenshot, Arte

Foto: Screenshot, Arte

Emisija o otoku Braču novinarke i autorice dokumentaraca Marie-Christine Degen bit će prikazana 7. ožujka u udarnom terminu na njemačko-francuskom TV kanalu Arte

"Više od milijun gledatelja imat će priliku putem TV kanala Arte i on-line medijeteke vidjeti ovu zanimljivu priču s otoka Brača. Maria-Christina Degen boravila je na Braču i snimila emisiju čija su centralna tema brački kamen i klesarska škola  na otoku to jest cjelokupna priča oko bračkog kamena kao jednog od najtraženijih građevinskih materijala u Europi“, istaknuo je Draghicchio.
Riječ je o novoj emisiji novinarke koja je za svoju reportažu o Istri i istarskim tartufima u 2019. godini nagrađena nagradom Zlatna penkala, koja se dodjeljuje medijskim projektima koji promoviraju Hrvatsku i hrvatski turizam na inozemnim tržištima.
U emisiji o Braču opisuje se duga tradicija Klesarske škole u Pučišćima te se ističe kako je interes za ovu posebnu vještinu u porastu i među mladim ženama. Primjerice, prikazuje se rad protagonistice - šesnaestogodišnje Vanese Martinić na impozantnoj amfori od vapnenca. Napominje se kako se brački kamen koristio za izgradnju brojnih poznatih i povijesnih građevina, poput Bijele Kuće u Washingtonu i berlinskog Reichstaga.

VIŠE O TEMAMAArte TVBračhrvatski turizamMarie-Christine Degen
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se