Trendovi za 2010. godinu: Od "nude looka" do intenzivne šminke

Piše: CroModa.com/Zena.hr
Objavljeno 14.04.2010.

0

Beauty trendovi za 2010. godinu (Foto: Zena.hr)

Bljedoliki izgled, mat puderi, bijele i crne olovke za oči, naglašene obrve samo su dio onog što su nam stilisti spremili ove godine

Bljedoliki izgled, mat puderi, bijele i crne olovke za oči, naglašene obrve samo su dio onog što su nam stilisti spremili ove godine

Beauty trendovi za 2010. godinu (Foto: Zena.hr)

Većina vas se godinama šminka na gotovo identičan način, često s istom vrstom pudera, istim sjenilom, maskarom, rumenilom i ružom za usne. Sve se svodi na varijacije na temu. Posebno se to odnosi na dnevnu šminku koju imate na posao i ostale dnevne aktivnosti, piše Žena.hr.

Ona postane navika, a ne nešto što vas treba uljepšati, učiniti drugačijom, posebnom i dati notu zbog koje će vas mnogi zamijetiti.

Kao što je poznato, trendovi u šminkanju mijenjaju se svake godine i prate trendove u odijevanju, pa tako i načinu šminkanja i bojama. Ovogodišnji trendovi variraju od tzv. "nude looka" do intenzivne šminke.

Sjajni ili mat puder?

Prošle godine sjajni puder je bio gotovo nezaobilazan, dok ove godine u modu se ponovno vraća mat puder, dakle puder bez sjaja. Također, ove godine u modi je bljedoliki izgled i to zahvaljujući „vampiromaniji“ koja je zahvatila filmsku industriju i preselila se na modne piste. Dakle, jaki smeđi tonovi i bronzeri, zamijenjeni su hladnim pastelnim bojama.

Ružičasti obrazi

Ove godine poželjni tonovi rumenila su jaka ružičasta, ružičasto-plava i sve blage prirodne nijanse. Nikako nemojte zaboraviti jednostavno pravilo. Rumenilo mora pristajati ili očima, ili ružu za usne, no u bilo kojem slučaju, obrazi moraju biti istaknuti.

Smokey eyes i bijelo sjenilo

Ove godine u mnogo čemu se ide u krajnosti, pa tako i u šminki. S jedne strane u modi su ponovno “smokey eyes“, a s druge strane oči gotovo bez šminke. Dakle, dok s jedne strane možete upotrijebiti bilo koje nijanse plave, ljubičaste, zelene, sive kako biste postigli efekt "smokey eyes“, s druge strane nećete pogriješiti ukoliko na oči nanesete bijelo sjenilo, što će naravno odgovarati više prirodnijoj dnevnoj kombinaciji, nego večernjoj.

U postizanju željenog efekta nanesite bijelu olovku na gornje i donje kapke. Ukoliko ipak želite postići malo više efekta, a želite da vaš izgled ostane prirodan i jednostavan, na gornje kapke nanesite bež ili blago ružičasto sjenilo za oči, dok na rubove donjih kapaka nanesite bijelu olovku. Sjenila mogu biti mat ili sjajna. Jedino pravilo je da ta sjenila pristaju uz vašu put.

Bez umjetnih trepavica

Proteklih godina oči su naglašavane umjetnim trepavicama, a ove godine prednost se daje sjenilima i olovkama za oči koje izlaze iz kutova očiju i prate njihovu liniju. Tamne i deblje obrve ili izbijeljene obrve su ove godine „must have“, koje na neki način kompenziraju neuglednije trepavice.

Povezano