Treći Ponta Lopud Festival u lipnju 2023.

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 12.12.2022.

0

Ponta Lopud Festival

Ponta Lopud Festival

Poziv za sudjelovanje na Ponta Lopud festivalu, koji se ove godine održava od 20. do 24. lipnja, i ove će godine biti upućen na dvadesetak filmskih autora iz Hrvatske i susjedstva

Prije dvije godine održano je prvo izdanje festivala koji se profilirao kao mjesto izravnog susreta filmskih talenata iz regije, nekih od najznačajnijih imena iz svijeta filmske umjetnosti, ali i ljubitelja filmske umjetnosti

U lipnju nas očekuje treći Ponta Lopud festival. Kroz protekla dva festivalska izdanja, mladi regionalni talentirani filmski umjetnici u prijateljskom su i neformalnom ozračju imali priliku steći znanja i iskustva od već etabliranih, svjetskih profesionalaca, koji su zauzvrat s Lopuda ponijeli inspiraciju, prijeko potrebnu za svako kreativno djelovanje.

Profesionalci koji su svojim su radom i postignućima trajno obilježili i obogatili filmsku umjetnost, kao što su Pawel Pawlikowski, Joel Coen, Frances McDormand, Peter Spears, Brian Swardstrom, Danis Tanović, Michel Franco, samo su neki od mastera i predavača koji su svojim sudjelovanjem na protekla dva izdanja Ponta Lopuda oplemenili i obogatili ne samo sudionike masterclassova i predavanja, već po vlastitim priznanjima i sebe same. Imena glavnih gostiju, mastera i predavača, najznačajnijih filmskih autora iz Europe i svijeta za treće izdanje Ponte Lopud objavit će se sredinom ožujka 2023. godine.

Poziv za sudjelovanje na Ponta Lopud festivalu, koji se ove godine održava od 20. do 24. lipnja, i ove će godine biti upućen na dvadesetak filmskih autora iz regije, redatelja, glumaca i snimateljica, koji su na pragu međunarodnih karijera. Antoneta Alamat Kusijanović, Dana Budisavljević, Iva Mihalić i Goran Bogdan, samo su neki od sudionika masterclassova na protekla dva izdanja festivala.

Imajući na umu autohtonost kao preduvjet autentičnosti toliko potrebne u svakom umjetničkom i kreativnom procesu, organizatori Ponta Lopuda u fokusu imaju i promociju tradicije, kulture i povijesnog nasljeđa po mnogima najljepšeg elafitskog otoka. Večernje filmske projekcije na jedinstvenim lokacijama tvrđave franjevačkog samostana - Lopud 1483 i plaže RMH Lafodia Sea Resorta donijele su posebnu energiju i dale dodatnu umjetničku notu otoku, a posebna je pažnja posvećena ‘suživotu’ domaćeg stanovništva i festivalskih gostiju kroz aktivno uključivanje otočana u brojna programska događanja.


VIŠE O TEMAMAotok LopudPonta Lopud Festivalfilmski festivali
Povezano