3. večer DFWZ-a: Ana Kujundžić pokazala najviše kreativnosti

Piše: Ana Belić, Zagreb
Objavljeno 23.11.2013.

0

Tramp In Disguise | Uskoro galerija fotografija

Treća večer Dreft Fashion Weeka donijela nam je proljetne recije Ivane Popović, Iggyja, Simone Manojlović, Ane Kujundžić, Phannatiqa i Tramp In Disguisea

Tramp In Disguise | Uskoro galerija fotografija

Treću večer Dreft Fashion Weeka Zagreb otvorila je naša poznata dizajnerica i kiparica Ivana Popović. Ovaj put je izostao neki posebni performans, tako da je naglasak zaista i bio na odjeći. Neobično za Ivanu, vidjeli smo potpuno crnu, jednostavnu kolekciju čije su glavne odlike ženstvene suknje i haljine od najkvalitetnijih materijala, a koja bi se mogla svidjeti mnogim damama.

Slavljenička kolekcija Iggyja Popovića

Iggy je za svoju slavljeničku kolekciju (povodom 20. modnog rođendana) inspiraciju pronašao u 80-ima, vremenu kada se desio njegov prvi kontakt s modom. Od materijala je koristio svileni muslin i pletivo, a boje su vrlo žarke. Predimenzionirane vesta haljine djeluju tako nevjerojatno udobno i stylish da ih lako možemo zamisliti na ulicama Zagreba, a šljokice koje Iggy povremeno upotrebljava prepustit ćemo najhrabrijima.

Lijepo, slatko i poželjno... Tramp In Disguise!

Dizajnerica Sini Moilanen, koja stoji iza branda Tramp in Disguise, još jednom je pokazala kako se radi lijepa, slatka i poželjna kolekcija. Kolekcija "Bed of Roses" inspirirana je rokokoom, posebice Marijom Antoinetom, a prevladavaju printevi poput cvijeća, kolača, korzeta, čipke, mašni... Ova ljetna priča u pastelnim bojama obiluje prekrasnim haljinama, kombinezonima, suknjama i jaknama.

Nekonvencionalna Simone Manojlović

Muško-ženska kolekcija "Silent" najnoviji je uradak Simone Manojlović, koju je inspirirala arhitektura Le Corbusiera. Dekonstrukcija, nekonvencionalnost i androgenost baza su kolekcije, a fokus je na stvaranju nove forme. Bijela (ne)boja i prirodni materijali poput pamuka, lana i jute pridonose opuštenom izgledu odjeće. Ova kolekcija je zaista potvrdila ono što Simone voli naglasiti, a to je da stil nije samo način odijevanja, nego ga stvara način promišljanja, ponašanja i stav.

Najkreativnija je bila - Ana Kujundžić!

Najviše kreativnosti treće večeri DFWZ-a definitivno je pokazala Ana Kujundžić! Ovakav izričaj možda nije nešto što će se svakome svidjeti, ali originalnost uvijek treba pohvaliti. Kolekcijom dominiraju haljine od prirodnih materijala napravljene kombinacijom tehnika kolaža, crteža, fotografije i printa, što doprinosi izgledu patchworka. Koristeći crnu haljinu kao podlogu, sve te aplikacije i printevi se još više ističu i daju dojam unikata.

Phannatiq donosi dašak Londona

Još jedna dizajnerica iz Londona donijela je dašak urbanosti i eklektičnosti u Zagreb. Anna Skodbo je odgovorna za nastanak i relativno brz uspjeh svoga branda Phannatiq. Phannatiq u proljetnoj kolekciji koristi urbane motive, kolaže s motivima Londona i printeve otisnute na ručno bojenim tkaninama, te precizne krojeve. Ova muško-ženska kolekcija bazira se na sivoj boji, a dizajnerica ju nadograđuje sa žarko žutom, donoseći tako malo zaigranosti. Pošto je Phannatiq zamišljen kao ekološki osvješten brand, Anna puno brige ulaže u odabir materijala. Organski bambus, pamuk, svila i reciklirana koža samo su neki od materijala koji se pojavljuju u kreacijama ovog uspješnog brenda. Zaključak: Jedna zaista cool kolekcija s pomakom, no opet tako lako nosiva.


VIŠE O TEMAMADreft Fashion WeekFashion Week ZagrebIggy PopovićPhannatiqTramp In DisguiseAnna SkodboSimone ManojlovićIvana PopovićAna Kujundžić
Povezano