Traži se 20 najljepših fotografija Hrvatske

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 08.03.2023.

0

Foto: Place2go

Foto: Place2go

Fotografije je moguće poslati od 4. do 23. ožujka, a o najboljima odlučuje publika putem društvenih mreža sajma PLACE2GO te stručni žiri

Međunarodni sajam turizma PLACE2GO u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom traži 20 najljepših fotografija Hrvatske, koje će biti prikazane pred više od 200 izlagača iz 20-ak zemalja i pred otprilike 15.000 posjetitelja, koliko ih se očekuje u Areni Zagreb od 24. do 26. ožujka.

Fotografije je moguće poslati od 4. do 23. ožujka, a o najboljima odlučuje publika putem društvenih mreža PLACE2GO sajma te stručni žiri, koji čini umjetnički fotograf Hrvoje Serdar, direktorica sajma PLACE2GO Damjana Domanovac i glavni kreativni direktor agencije Kofein Tomislav Krajačić.

Foto natječajem pod nazivom #ljepotaHRVATSKE traže se fotografije koje prikazuju Hrvatsku kao poželjnu turističku destinaciju, koja je prepoznatljiva po svojim prirodnim ljepotama, arhitekturi, gastronomiji, flori i fauni.

"Po prvi put odlučili smo izravno uključiti posjetitelje u sadržaj sajma. Prikaz Hrvatske kroz objektiv posjetitelja je najvjerodostojniji način jer je za dobru fotografiju najvažnije biti na pravom mjestu u pravo vrijeme. Veselimo se vidjeti skrivene dijelove koji nisu toliko poznati, detalje arhitekture, zanimljive ljude i običaje, karakteristične za našu zemlju. Ujedno je ovo velika prilika za Hrvatsku koja zadnjih nekoliko godina visoko kotira kao turistička destinacija, ne samo u Europi, nego i u svijetu, pa će izlagači iz cijeloga svijeta dobiti uvid u Hrvatsku kroz oči građana, što je ujedno dobra promocija za nadolazeću sezonu", govori Damjana Domanovac, organizatorica sajma turizma PLACE2GO.

Tri najbolje plasirane fotografije bit će dodatno nagrađene

Domanovac ističe kako svatko može prijaviti najviše tri fotografije, a uz fotografije potrebno je poslati ime i prezime autora/ice te kontakt (e-mail adresu i broj mobitela). Fotografije je moguće slati do početka sajma, točnije 23. ožujka.

Dvadeset najljepših fotografija koje izabere stručni žiri bit će prikazano na izložbi u Areni Zagreb na PLACE2GO sajmu, a publika će preko društvenih mreža moći glasati za svoje favorite.
Tri fotografije s najvećim brojem lajkova na društvenim mrežama i najboljim ocjenama žirija bit će dodatno nagrađene vrijednim vaučerima. Pobjednici će biti objavljeni 5. travnja.

Podsjetimo, PLACE2GO je vodeći turistički sajam u regiji, koji je tijekom deset godina ugostio više od 113 500 posjetitelja, a na sajmu je dosad sudjelovalo oko 700 izlagača iz 38 država, te više od 40 sponzora. Uz domaće i regionalne izlagače, posjetitelji će dobiti priliku upoznati se s novootkrivenom destinacijom Albanijom i egzotičnom Malezijom, a posebna pažnja ove godine je posvećena Alžiru, ujedno i zemlji partneru ovog jubilarnog izdanja. Ulaz za sve posjetitelje je besplatan.


VIŠE O TEMAMAPLACE2GOhrvatski turizamDamjana Domanovac
Povezano