Toronto Star: Nema stresa, Splićani su pronašli smisao života!

Piše: CroModa, Zagreb, Toronto, Split
Objavljeno 03.10.2012.

14

Toronto Star o Splitu

Toronto Star o Splitu

Članak autora Marka Stevensa o ljepotama Splita objavljen je krajem rujna u subotnjem izdanju najutjecajnijeg kanadskog lista Toronto Star

U kanadskom listu Toronto Star, koji izlazi u preko 546 tisuća primjeraka, novinar u formi putopisa prenosi na čitatelje svoju očaranost splitskim ulicama, Dioklecijanovom palačom, ali i Solinom, te preporučuje hotele, restorane i kušanje domaće rakije kao osobitog specijaliteta gastronomske ponude.

Članak novinar Mark Stevens započinje opisom starih splitskih kamenih ulica, uvodeći u priču o gradu s dva lica u kojem se uspješno isprepliće drevna tisućljetna rimska povijest sa suvremenim užurbanim životom. Čitateljima tako prenosi doba kad je Dioklecijan hodao svojom palačom sagrađenom tik uz Jadransko more, govori o neobičnim sfingama smještenima ispred katedrale Svetog Dujma, da bi potom prešao na opis Salone.

Dalje u članku donosi opis opuštenog splitskog mentaliteta te žamora splitske tržnice i ribarnice koji kao da prkosi tom mentalitetu svojom užurbanošću i glasnim razgovorom. Kraj članka donosi novinarevo mišljenje da mu se čini, po nedostatku stresa vidljivog na ulicama i na licima građana, da su Splićani pronašli smisao života.


VIŠE O TEMAMAMark StevensToronto StarSplitDioklecijanova palača
Povezano