Torbice: Statusni simbol moderne žene

Piše: CroModa Digital
Objavljeno 18.11.2009.

0

Luksuzne torbe su statusni simboli koji modernim ženama ulijevaju jaku dozu samopouzdanja. Građanka Suzie godišnje kupi dvije dizajnerske torbice, a Victoria Beckham ima kolekciju vrijednu nekoliko milijuna funti

Luksuzne torbe su statusni simboli koji modernim ženama ulijevaju jaku dozu samopouzdanja. Građanka Suzie godišnje kupi dvije dizajnerske torbice, a Victoria Beckham ima kolekciju vrijednu nekoliko milijuna funti

Louis Vuitton - Torba

Louis Vuitton - Torba


“Kada navečer izađem vani s kvalitetnom dizajnerskom torbicokm u ruci, dobijem snažnu dozu samopouzdanja i osjećam se bolje. Iskreno govoreći, taj statusni simbol djeluje smirujuće na mene, nježno otklanja svu nesigurnost”, kaže Suzie, najbolja prijateljica Linde Kelsey, novinarke koja je na stranicama Daily Maila pokušala riješiti misteriju torbica kao jedne od najvećih ženskih modnih opsesija.

Victoria Beckham: Uvijek uz Hermes Birkin

Victoria Beckham: Uvijek uz Hermes Birkin

Zaista, ako postoji nešto što gotovo sve žene svijeta pretvara u divlje potrošače, i nakratko im oduzima razum, onda su to cipele i torbice. Zašto baš ta dva komada mode?

Suzie, junakinja s početka priče, godišnje kupuje dvije skupocjene torbice s dizajnerskim potpisom. Jednu na proljeće, drugu u jesen. U svojoj kolekciji ima dvije luksuzne torbe Louisa Vuittona, jednu zlatnu YSL-a, i nekoliko Pradinih, Balenciaginih i Chanelovih komada.

Torbice vrijedne milijun i pol funti

Suzie je personifikacije prosječne Britanke s prihodima koji su malo iznad prosjeka. Većina žena u Londonu razmišlja na sličan način. No, što se dešava kada imate nepresušne izvore novca? Odgovor treba potražiti u ormaru Victorije Beckham. Pjevačica, dizajnerica i - po mnogima - ikona stila može se pohvaliti kolekcijom od preko 100 kultnih torbica Hermes Birkin, koje ukupno vrijede više od milijun i pol britanskih funti.

Manija za torbicama, statusnim simbolom moderne žene, jača je nego ikad. Lansiranjem minijaturnih clutch modela kao ultimativnog modnog dodatka, prestižne modne kuće iz ženskih su novčanika uspješno isisale milijune američkih dolara. Neka istraživanja govore da recesija čak pogoduje proizvođačima luksuzne mode, jer ljudi usljed krize kupuju manje proizvoda, ali zato biraju kvalitetniju i skuplju odjeću i modne dodatke.

Torba Birkin je kult u svijetu mode. Ime je dobila 1984. godine po britanskoj pjevačici i glumici Jane Birkin, koja godinama živi u Francuskoj. Ova torba je s vremenom postala jedan od najpopularnijih Hermesovih proizvoda. Posljednjih smo godina ovu legendarnu torbu mogli vidjeti i u serijama 'Seks i grad' i 'Will & Grace', a pojavila se čak i u 'Sopranosima'. Pogledajte neke od komada iz bogate kolekcije Victorije Beckham klikom na ovaj link.
Povezano