Torbice i gležnjače – 'matchirati' boje ili ne?

Piše: Sponzorirani članak, Zagreb
Objavljeno 11.01.2022.

0

Foto: Planet obuća

Foto: Planet obuća

Spoj ženskih torbica i cipela/gležnjača bitna je okosnica outfita i njihovo dobro kombiniranje razlikuje modne genijalce od entuzijasta

Dva su pravila: igrati na sigurno ili izaći iz okvira. Složit ćete se da je moda odavno izašla iz konvencionalnog okvira i po pitanju matchiranja boja, uzoraka, stilova i materijala. Dozvoljeno je sve, a dozvolu si dajete sami, jer stil je iznad mode.

Jedino je bitno da vaš stil odgovara vašem osobnom dobrom osjećaju u vlastitom outfitu. Samopouzdanje je iznad trenda. Samopouzdanje u sebe i vlastiti izgled je novi trend.

Ako ste u potrazi za novim stilom ili želite nadopuniti postojeći s novim super modelom gležnjača, cipela ili torbice, ili jednostavno želite modnu inspiraciju, zavirite na webshop Planet obuće koja ima zanimljive modne poslastice za vas!

Poklapanja u odabiru torbica i gležnjača ipak postoje

Nepisano je pravilo da se ne kombiniraju sezonski različiti modeli obuće sa sezonski specifičnim modelima torbica. Primjerice, estetski se ne uklapa pletena ljetna torba sa crnim combat čizmama. Ili otvorene wedge sandale s maxi robusnim ruksakom sa zakovicama. To je tzv. modni common sense i modne odlikašice ga imaju u svom senzibilitetu.

Potražite ženske gležnjače koje matchiraju vaš afinitet i karakter i spojite ih s odgovarajućom torbicom ili ruksakom već sada! Zabavite se ovom slatkom potragom i profitirajte istovremeno jer su u prodavaonicama i na webshopu Planet obuće u tijeku sezonski popusti do čak -70%!
Planet obuća

Planet obuća


Harmonično usklađivanje boja cipela i asesoara

Ako ste raspoloženi za harmonično usklađivanje cipela/gležnjača i torbica uvijek možete odabrati crnu cipelu sa crnom torbicom, ili smeđu gležnjaču sa smeđom torbicom. Tu nema greške.

Opcija B je da odaberete dominantnu boju sa gležnjače (ako je dvobojna ili ima više boja na sebi) i kombinirate je s jednobojnom torbicom u toj boji. Suprotno od toga je da odaberete decentno zastupljenu boju s gležnjača i kombinirate s torbicom u toj boji.

Posebna je priča s print uzorcima: ako ste dovoljno smioni upustit ćete se u kombo karirane torbice i grafiti print gležnjača, ili pak leopard print ruksaka sa floral print gležnjačama.

Foto: Planet obuća

Foto: Planet obuća

Harmonične kombinacije također uključuju uparivanje višebojne torbice s jednobojnim gležnjačama i cipelama, i obrnuto. Sve je u balansu, ništa ne iskače iz estetskih okvira. Naravno, treba paziti i na odjeću koja u kombinaciji sa šarenim gležnjačama ili torbicom treba biti u jednom tonu, dok će kod kombinacije jednobojnih cipela i torbice, outfit biti u nijansama. Opet govorimo o balansu.

Kombinirati iste boje gležnjača i torbica ili ne?

To je pitanje na kojem su se oduvijek lomila koplja i zapravo uvijek je bilo pristalica na obje strane. Konzervativnije i umjerenije nastrojene osobe odabrat će iste boje ženskih cipela i modnog asesoara i torbica, a ekspresivnije i često mlađe i buntovnije osobe neće uopće niti razmišljati o nekom harmoničnom spoju boja, već se hrabro opredijeliti za kontrast i modni pomak.

Planet obuća

Planet obuća

Često su različite prigode u kojima se nađemo, poput vjenčanja, proslava, poslovnog sastanka ili šetanja po gradu, prilika da dokažemo jesmo li spremni za skladnost i harmoniju boja ili želimo pokazati svoju vrckavu i nekonvencionalnu stranu.

Trendovi u svjetskoj modi se po tom pitanju stalno mijenjaju i jedne ćemo sezone na modnim pistama vidjeti kako se nose isključivo usklađene torbice sa cipelama, sve do ekstrema u istom art printu, dok već sljedeće sezone ista stvar može biti potpuno out.

Foto: Planet obuća

Foto: Planet obuća

Nema točnog odgovora ili pisanog pravila koji je odabir boja torbica s gležnjačama ili cipelama bolji od drugog. Za nekoga će crvene gležnjače i žuta torbica biti totalno cool odabir, dok će nekome bež gležnjače i bež torbica biti sasvim dovoljno. I jedno i drugo dobar je odabir: prva kombinacija pokazuje stil koji je maštovit i prodoran, a druga stil koji je zaokružen i uglađen.

Foto: Planet obuća

Foto: Planet obućaVIŠE O TEMAMAcipeletorbicegležnjačetorbePlanet obuća
Povezano