TOP 3 ulja za njegu kose (i kako ih koristiti)

Piše: A.Š., Zagreb
Objavljeno 13.02.2015.

211

Ilustracija | Foto: Garnier

Ilustracija | Foto: Garnier

Ulje za kosu izvrsno je za bilo koji tip kose. Olakšava vam izradu frizure, štiti kosu od ultraljubičastog zračenja i čini kosu blistavom i mekom.

Ulje za kosu može vam pomoći za bilo koji problem koji imate s kosom. Pogledajte koja su to TOP 3 ulja za njegu kose te saznajte više o njihovim prednostima.

1. Ulje avokada

Ulje avokada obiluje hranjivim tvarima, aminokiselinama, korisnim mastima i vitaminima A, B, D i E. Ono je izvrstan odabir za suhu kosu ili kosu oštećenu nakon bojanja. Osim toga, ovo čudesno ulje vam pomaže da se riješite peruti i štiti kosu od ultraljubičastog zračenja. Nerafinirano ulje izvrsno hidratizira kosu i aktivira njihov rast čineći ju jačom i sjajnijom.

Kako ga koristiti: Nanesite ulje na čistu kosu i isperite nakon 15-20 minuta. Također možete napraviti masku od ulja avokada. Jednostavno pomiješajte jednu žlicu ulja avokada i, ako imate, ulje sezama s 2 žlice meda i žumanjkom. Nanesite masku na čistu kosu, omotajte je plastičnom folijom i isperite za 20 minuta.

2. Kokosovo ulje

Kokosovo ulje oporavlja oštećenu strukturu kose, štiti od štetnih sunčevih zraka, dobro hidratizira kosu i pomaže u sprječavanju pojave ispucanih vrhova. Koristite ga ako imate suhu ili normalnu kosu.

Kako ga koristiti:
Prije pranja kose nanesite malu količinu kokosovog ulja na dlanove i nanesite po cijeloj duljini kose. Omotajte kosu plastičnom folijom i isperite nakon pola sata.

3. Maslinovo ekstra djevičansko ulje

Maslinovo ulje također sadrži sva gore nabrojana svojstva te mnogo antioksidanata koji sprječavaju ispadanje kose. Dobro djeluje na suhu kosu i kosu koja ima sklonost prema pucanju i ispucanim vrhovima.

Kako ga koristiti: Nanesite ulje na kosu po cijeloj njezinoj duljini i utrljajte ga u vlasište. Stavite plastičnu foliju na kosu ili kapu za tuširanje. Što duže držite ulje na glavi, to će ono biti učinkovitije. U maslinovo ulje također možete dodati med, limunov sok, žumanjak, ricunusovo ili bademovo ulje.


VIŠE O TEMAMAulje za kosunjega koseulje avokadakokosovo uljemaslinovo ulje
Povezano