TOP 20 čipkastih haljina za jesen/zimu 2012/2013.

Piše: Iva Boban, Zagreb
Objavljeno 05.11.2012.

161

Najpoznatije high street etikete - H&M, Zara, Lindex, Bershka i Mango - ove jeseni i zime nude hrpu čipkastih haljinica

Čipka je rođena krajem 15. i početkom 16. stoljeća, u vrijeme renesanse - procvata Europe i buđenja života. Razdoblju kada se, kako kaže Wikipedia, u umjetnosti napušta teški srednjovjekovni kolorit, pa se i u oblikovanju tekstila traži nova ljepota u jednostavnosti i čistoći bjeline.

Čipka je u temeljima mode, uvijek tu negdje, nekad malo gurnuta u drugi plan, nekad u pri samom vrhu. Ove je jeseni i zime po tko zna koji put uskrsnula te u ravnopravo s kožnim detaljima, peplumima i šljokicama ukrasila haljine gotovo svih brandova koji drže do sebe. A nas najviše zanimaju oni cjenovno pristupačni, iz kategorije high street. Stoga smo samo za vas odabrali najbolje od najboljeg s planeta čipkastih haljina. Ili samo haljina na pojedinim dijelovima začinjenih čipkom.

Male crne, simetrične i asimetrične, s rukavima i bez rukava, s peplumom ili kožom; duge ili kratke, otmjene ili seksepilne... Haljine svih tipova, boja i oblika ove sezone na sebi imaju čipku. Mango nudi cijelu lepezu vrućih čipkastih komada za partijanje, Zara nešto diskretnije komade za različite prilike, a na istom kursu su Bershka, H&M i Lindex, koji će vas osvojiti svojim romantičnim prijedlozima. Top 20 modela za jesen i zimu pogledajte u galeriji.


VIŠE O TEMAMAZaraH&MLindexMangoBershkahaljineasimetrične haljinečipkaste haljinemala crna haljinačipka




Povezano