Tommy Hilfiger za jesen 2015: Slavljenički homage pop kulturi

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 06.10.2015.

0

Hilfiger je spojio već klasične i svima poznate 'all American' elemente s otkačenim simbolima pop kulture u suvremenu, urbanu i cool kolekciju

Kolekcija modne kuće Tommy Hilfiger za jesen/zimu 2015/2016. urbani je homage dizajnerovim najvećim strastima - rock and roll glazbi, modernoj umjetnosti, industriji zabave sklonoj pretjerivanjima i modi.

Hilfiger je uspješno spojio već klasične i svima poznate "all American" elemente s otkačenim simbolima pop kulture u suvremenu, urbanu i cool kolekciju. Vedre boje, inovativni materijali, bogata tekstura, elementi od kože i sofisticirani detalji u potpunosti slave kreativnost i umjetnost svakog oblika kreativnog izražavanja.

Fashion

U prvoj temi nove kolekcije odjevni komadi inspirirani su suvremenom reinterpretacijom preppy komada iz kasnih 60-ih i ranih 70-ih godina. U ženskoj kolekciji snažni androgeni look vidljiv je u čistim linijama hlača, jakni i pletiva dodatno naglašenih prugama i grafikama. Haljine i suknje su ženstvene, ali na svjež način. U muškom dijelu kolekcije prevladavaju klasične Oxford košulje, sportski kardigani i dandy prsluci. Boje ženske i muške teme karakteristične su za Tommy Hilfiger- plava, crvena i bijela s elementima kaki i svijetloplavih nijansi.

Art

Ova tema pronalazi inspiraciju u Hilfigerovim omiljenim umjetnicima - Andyju Warholu, Jean-Michelu Basquiatu, Keithu Haringu, Marku Rothkou i Edwardu Ruschau. Istaknuta tekstura, naglašene grafike i detalji od umjetnog krzna redefiniraju pomalo military odjevne predmete poput strogih kaputa, biker jakni te traperica koji prevladavaju u ženskom dijelu teme. Casual komadi muške kolekcije uključuju prošivene kožnate jakne i genijalna pletiva s mikro printevima. Prevladavaju neutralne boje poput smeđe i zelene u kontrastu s jakim nijansama plave, žute i ljubičaste.

Music

Slobodan duh “rock and roll” kulture 70-ih definiraju ključne komade ove teme. Raskošna pletiva, rebraste dolčevite i pončo veste naglašene su bogatim krznenim dodacima. Zavodljive suknje dolaze u svim dužinama i slave ženstvenost. Kontrast boja naglašen je uporabom nježno ružičaste, sive i bež u kombinaciji s tamnim, gotovo crnim tonovima. Flanel hlače, isprani traper i pletene dolčevite u kombinacijii s dobro krojenim kaputima dominantna su stilska obilježja muškog dijela teme.


VIŠE O TEMAMATommy Hilfigerpop kulturatrapericejaknedolčeviteveste
Povezano