Tommy Hilfiger: Must-have komadi za proljeće 2016.

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 23.03.2016.

447

Egzotične otočne lokacije diljem svijeta i sofisticirani stilski utjecaji diva Brigitte Bardot i Biance Jagger inspirirali su must-have komade Tommy Hilfigerove kolekcije za proljeće 2016.

Modna pustolovina branda Tommy Hilfiger za proljeće/ljeto 2016. započinje na prekrasnom otoku – Honolulu koji je poslužio kao inspiracija za prvi dio nove kolekcije. Kulturološki utjecaji, ali i običaji povezani s otokom kao što su jedrenje, surfanje i opuštajuća plovidba morem, utjecali su na odabir boja nove kolekcije. Plava, crvena i bijela imaju ključnu ulogu u novoj kolekciji i prikazuju šarenu otočnu energiju. Razigrani print uzorci kombinirani su s dezenima tropskog cvijeća, mornarskim prugama, ali i živopisnom scenom 50-ih godina. Detalji poput prugica istaknuti su na pomodnim pletivima dok su elementi minimalizma vidljivi u cjelokupnoj kolekciji. Suknje ženstvenog kroja obogaćene su prugastim uzorcima dok je grafika jasna i decentna.

Druga postaja ovog tropskog putovanja je šarmantna Havana – mjesto vladavine latino duha, zemljanih tonova i naglašenih detalja. Bogate boje dominiraju ljetnim haljinama i bluzama. Tradicionalna američka simbolika poput baseball elemenata i kuglanja daju jedan retro chic dojam. Simbolika starih vintage razglednica inspirirala je novu kolekciju koja bira neuobičajene uzorke poput dame koja se sunča.

Ovo pustolovno putovanje završava na jednoj od ključnih američkih ljetnih destinacija - Martha's Vineyard. Klasični proljetni ormar reinterpretiran je na uredan, zaigran način, a od uzoraka i dalje dominiraju prugice. Must-have komadi su traperice i ljetne majice inspirirane morskom plovidbom i mornarima.


VIŠE O TEMAMATommy Hilfigerkratke majicebaloneriprugicemornarske prugeprugaste majice
Povezano