Tomislav Kliškinić i Marko Šabarić pobjednici Fashion Incubatora

Piše: CroModa, Osijek, Zagreb
Objavljeno 17.11.2014.

1

Tomislav Kliškinić i Marko Šabarić

Tomislav Kliškinić i Marko Šabarić

Tomislav Kliškinić i Marko Šabarić proglašeni su mladim dizajnerima sezone. Osvojili su 10.000 kuna, a čeka ih i nastup na Cro a Porteru.

U spektakularno uređenom prostoru u trgovačkom centru Portanova u Osijeku, na četrnaestom izdanju Portanova Fashion Incubatora Tomislav Kliškinić i Marko Šabarić proglašeni su najboljim mladim dizajneromima sezone. Uz nagradu od 10 000 kuna sada ih očekuje prezentacija kolekcije na nadolazećem Cro a Porteru, što im sve osigurava titula najboljih na ovom prvom i najutjecajnijem nacionalnom natjecanju za neafirmirane modne umjetnike. Uz njih Pozivnica za nastup na CAP-u osvojili su i Jelena Holec i Anthony Avangard, što samo potvrđuje kvalitetu konkurencije na Portanova Fashion Incubatoru.

Tomislav Kliškinić i Marko Šabarić

Tomislav Kliškinić i Marko Šabarić

Ovosezonski Portanova Fashion Incubator poseban je po jubileju koji ova manifestacija obilježava. Iza organizacijskog tima 10 je uspješnih godina, a sudeći po sinoćnjem spektaklu i jednako svijetla budućnost.

"Konceptom 14. Portanova Fashion Incubatora željeli smo se osvrnuti na protekle sezone u kojima smo na scenu lansirali preko 70 modnih imena, od kojih pojedina danas čine najsnažnije hrvatske modne brandove, ali isto tako pružiti širi pogled na grad Osijek u kojem smo nastali, dajući ommage njegovom kulturnom i urbanom identitetu", kazao je Marko Jovanović, suosnivač i voditelj projekta svih deset godina.

Jubileju Portanova Fashion Incubatora nazočila su i brojna poznata lica društvene scene iz Osijeka i cijele Hrvatske. Dizajneri Matija Vujica, Teo Perić, modni teoretičar Nenad Korkut, modna agentica Tihana Harapin Zalepugin, urednik Petar Trbović, producent Viktor Drago, glumica Sandra Tankosić Lončarić, Anđa Marić i brojni drugi uživali su u pet kolekcija ovosezonskih finalista Portanova Fashion Incubatora, a svatko je imao svog favorita.

Međutim, stručni žiri u sastavu Viktor Drago, Teo Perić, Selma Terlević, Nenad Korkut i Lidija Pihler Yuniku odlučili su da su Tomislav Kliškinić i Marko Šabarić prikazali najbolju kolekciju.

Uz Tomislava Kliškinića i Marka šabarića, poziv na Cro a Porter također je uručen i dizajnerima Jeleni Holec i Anthonyu Avangardu, što samo potvrđuje tradiciju Portanova Fashion Incubatora kao događanja na kojem se svakom sezonom sastaju trud i iskustvo organizatora, znanje stručnog žirija i visoka kreativnost mladih hrvatskih dizajnera.


VIŠE O TEMAMAFashion IncubatorMarko JovanovićTomislav KliškinićMarko ŠabarićJelena HolecAnthony Avangard
Povezano