Tko je Virginie Viard, nova kreativna direktorica Chanela

Piše: T.M., Zagreb
Objavljeno 21.02.2019.

1

Éric Pfrunder, Virginie Viard i Karl Lagerfeld | Foto: Instagram, Festival de Hyères

Éric Pfrunder, Virginie Viard i Karl Lagerfeld | Foto: Instagram, Festival de Hyères

Nova Chanelova kreativna direktorica s Lagerfeldom je uspješno surađivala više od 30 godina. Slavni dizajner doživljavao ju je kao svoju 'desnu ruku'.

Nakon smrti velikog Karla Lagerfelda, koji nas je napustio u 86. godini života, slavna modna kuća Chanel brzo je reagirala te kao njegovu nasljednicu na poziciji kreativnog direktora imenovala Virginie Viard. Ime možda ne odzvanja na prvu, ali Viard je više od 30 godina usko surađivala s Lagerfeldom, u Chanel je došla davne 1987. godine, a deset godina kasnije imenovana je studijskom direktoricom kuće.
"Virginie je najvažnija osoba, ne samo za mene nego i za cijeli atelje, za sve. Ona je moja desna ruka i stalno smo u kontaktu, ako ne uživo, onda smo na telefonsko vezi", ta izjava Karla Lagerfelda u dokumentarcu za Netflix najbolje objašnjava ovu odluku Chanela.


Viard je još prošlog mjeseca, zbog toga što se Karl Lagerfeld osjećao loše i umorno, preuzela glavnu rolu na Chanelovoj Haute Couture reviji za proljeće/ljeto 2019.

VIŠE O TEMAMAVirginie Viardmodna industrijaChanelKarl Lagerfeld
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se