Tina Walme otkriva kako doći do savršene kose

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 28.10.2021.

0

Foto i video: Pave Elez

Foto i video: Pave Elez

Za zdravu i blistavu kosu zgodne plesačice Tine Walme zaslužan je trenutni beauty favorit broj 1 - K18 Hair

Svako malo na tržištu se pojavi proizvod koji u kratkom roku postane omiljen kod beauty entuzijastica, a ovog ljeta njihova srca osvojio je - K18 Hair. Među njima je i ljupka Tina Walme, naša popularna plesačica koja je, osim po zadivljujućem talentu za ples, poznata po svojim divnim, dugim plavim uvojcima. S obzirom na pretrpan raspored i učestala snimanja, Tinina kosa konstantno je izložena raznim preparatima i tretmanima, a posljedica je oslabljena i ispucana kosa.

Nakon što je čula za novi proizvod na tržištu i hvalospjeve o njemu, nije dvojila dugo da ga isproba. "Prvi put sam se susrela s K18 početkom rujna. Nakon radnog ljeta, kosa mi je bila suha i išla sam isprobati taj novi proizvod kojeg svi hvale. Iskreno, nisam mislila da će u tolikoj mjeri pomoći mojoj kosi jer sam dosad koristila odlične proizvode, s kojima sam bila zadovoljna. No nakon prvog korištenja K18 je zamijenio sve! Kosa mi je bila mekša na dodir i vidljivo obnovljena, što mi je zaista prijeko potrebno nakon svakodnevnih tretiranja uvijačima i peglama. K18 bi definitivno preporučila svima, a posebno plavušama kojima je kosa suha i ispucana". – izjavila je Tina.

K18 formula sadrži patentiranu tehnologiju koja obnavlja prekinute keratinske lance i disulfidne veze u korteksu kose, i to pomoću biomimetike. Biomimetika je praksa učenja i oponašanja strategija pronađenih u prirodi za rješavanje ljudskih izazova, odnosno jednostavnije rečeno, označava oponašanje života.Dakle, koristeći biomimetički pristup, tim znanstvenika krenuo je u rješavanje problema oštećene kose. Nakon desetljeća analize i ispitivanja cijelog keratinskog proteoma, identificirali su peptidni niz koji prirodno ponovno povezuje prekinute keratinske lance, poznat kao K18Peptide. Kad je kosa izložena boji, toplini, kemikalijama te mehaničkim i vanjskim faktorima, keratinski lanci i disulfidne veze se raspadaju, što rezultira oštećenom kosom, a budući da je kosa mrtva, ne može sama zamijeniti ili popraviti te lance.K18 je leave-in proizvod, dakle ne ispire se, a dolazi u dva oblika – kao maska za kosu i kao sprej. Nakon pranja šamponom, bez upotrebe regeneratora, na još uvijek vlažnu kosu (kratko prosušenu ručnikom) nanosi se vrlo mala količina maske, od vrhova prema korijenu, potom se čeka 4 minute kako bi sastojci počeli djelovati. Nakon isteka 4 minute, bez ispiranja, može se nastaviti s oblikovanjem kose po želji. Maska je namijenjena za profesionalnu i kućnu upotrebu, dok se u salonu kombinira sa sprejom. Tu je postupak sličan prethodnom, a koristi se kao prvi korak tijekom kemijskog tretmana kose (primjerice bojanja), na način da se nanosi na vlažnu kosu prije samog tretmana,

Tajna zdrave, sjajne i pomlađene kose napokon je otkrivena! Tina na svoj K18 tretman redovito ide u GT SALON, koji je jedan od brojnih salona u Zagrebu, ali i izvan, gdje se može isprobati ova usluga.


VIŠE O TEMAMAK18 Hairnjega kosestyling kosemaske za kosuTina Walme
Povezano