The New York Times: Dubrovnik među top 40 odredišta

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 10.01.2012.

0

Dubrovnik | Foto: Wikipedia

Dubrovnik | Foto: Wikipedia

Prema preporuci The New York Timesa, među 45 odredišta u svijetu za posjetiti u 2012. godini našao se i Dubrovnik

Preporuke odredišta za posjetiti ove godine The New York Times objavio je proteklog vikenda na svojoj web stranici u rubrici "Travel" te u svom tiskanom izdanju, a na prva tri mjesta nalaze se Panama, Helsinki i Myanmar. Za Dubrovnik, koji je svrstan na 36. mjesto, navodi se da je u posljednjih pet godina imao dobre rezultate, posebno sa zapadnih tržišta, kao i da broj posjetitelja u tom gradu godišnje raste za oko 10 posto. Ističući da se Dubrovnik često naziva draguljem Jadrana, u opisu tog grada spominju se njegove mramorne ulice, renesanse fontane i bijele pješčane plaže, ali i da je nedavno završeno proširenje njegove zračne luke te obnovljen sustav žičare, čime se nudi poboljšan pristup i pogled na grad.
Općenito na spomenutoj listi preporuka prevladava Europa s ukupno 16 mjesta, među kojima su osim Dubrovnika i Helsinkija još London, Moskva, Glasgow, Firenca, Birmingham, Beč, Ukrajina, Crans-Montana u Švicarskoj, Montepellier u Francuskoj, Lodz u Poljskoj, Dalarna u Švedskoj, Portovenere u Italiji, Algarve u Portugalu te Wales.
Od ostalih svjetskih odredišta preporučuju se Tokio, Tanzanija, Čileanska Patagonija, Lhasa na Tibetu, Havana na Kubi, Puebla u Meksiku, San Diego u SAD-u, Halong Bay u Vijetnamu, Kerala u Indiji, Paraty u Brazilu, Koh Rong u Kambodži, Dakhla u Maroku, Maldivi, Malacca u Maleziji, Antarktik, Uganda, Jordan, Južna Koreja i drugi.

VIŠE O TEMAMAThe New York TimesDubrovnikhrvatski turizam
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se