The Guardian oduševljen božanstvenim otocima Dalmacije

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 31.05.2023.

0

Ilustracija. Foto: CroModa

Ilustracija. Foto: CroModa

Britanski The Guardian objavio je prilog Let’s Split: Croatian island-hopping is heavenly u kojemu su, osim Splita, posebno istaknute ljepote otoka Brača, Hvara, Šolte, Visa i Mljeta

Novinarka Eva Wiseman obišla je brojne prirodne i kulturne znamenitosti Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije, a posebno je istaknula sinergiju Splita i otoka srednje i južne Dalmacije koji su dostupni redovnim i brzim trajektnim linijama. Uz nesvakidašnje prirodne ljepote, novinarka je naglasila bogatstvo kulturne baštine, povijesti i nezaobilaznih eno-gastronomskih iskustava lokalnih konoba koje će očarati svakog posjetitelja.

Opisala je i fotografirala razne lokacije i atrakcije, od Dioklecijanove palače, Zlatnog rata, Paklenih otoka i Šolte pa sve do grada Hvara, Bola na Braču, Plave spilje na Visu i Nacionalnog parka Mljeta.

Kako je naglasila novinarka, spomenute destinacije sačinjene su od pregršt zanimljivih sadržaja koji će zadovoljiti i one s najvećim očekivanjima.

Zastupljenost Hrvatske u najpopularnijim britanskim medijima uvelike utječe na kvalitetnu prezentaciju naše zemlje na britanskom tržištu s kojeg u ovoj godini ostvarujemo odlične rezultate. Naime, prema podacima sustava eVisitor s britanskog je tržišta u dosadašnjem dijelu godine ostvareno preko 134.400 dolazaka i gotovo 540.000 noćenja što u usporedbi s istim razdobljem prošle godine predstavlja rast od 9 posto u dolascima i 5 posto u noćenjima.


VIŠE O TEMAMAhrvatski turizamhrvatski otociThe GuardianBračMljetHvarotok VisEva Wiseman
Povezano