The Economist: Beč je najugodniji svjetski grad za život

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 14.08.2018.

1

Beč | Foto: CroModa

Beč | Foto: CroModa

Beč je je nakon punih sedam godina svrgnuo Melbourne s vrha ljestvice najugodnijih svjetskih gradova za život

Ugledni britanski ekonomski tjednik "The Economist" objavio je listu deset gradova koji su najbolji za život. Beč je je nakon punih sedam godina svrgnuo Melbourne s vrha ljestvice najugodnijih svjetskih gradova za život.
Glavni grad Austrije zasjeo je na prvo mjesto Economistove ljestvice prije svega zahvaljujući smanjenoj prijetnji terorističkih napada u Zapadnoj Europi i niskoj stopi kriminala.

Istraživanje koje "Economist Intelligence Unit" provodi svake godine temelji se na nekoliko kriterija kao što su infrastruktura, obrazovanje, zdravstvena skrb, stabilnost ili kulturna ponuda, a ove je godine provedeno na 140 metropola.

Beč je po kvaliteti života redovito na prvom mjestu ljestvice koju svake godine sastavlja konzultantska tvrtka Mercer. Nakon što je sada osvojio i Economistovu ljestvice, više nema dvojbe da je u austrijskom glavnom gradu najbolje živjeti.

Nakon drugoplasiranog Melbournea slijede Osaka, Calgary i Sydney.

Pored deset gradova s najboljom kvalitetom života britanski je tjednik objavio i listu gradova u kojima se najgore živi, a to su Damask, Dhaka, Lagos, Karachi i Port Moresby.

VIŠE O TEMAMAThe EconomistBečnajbolji gradovi za život
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se