Tech house legenda Terry Francis u Zagrebu

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 30.11.2022.

0

Terry Francis. Foto: Peti kupe

Terry Francis. Foto: Peti kupe

Miljeniku domaće publike Terryju Francisu u Petom kupeu se ove subote pridružuju i domaće snage – Miro / UC, Kobali i Chuba Chubs

Otkako je 1997. godine osvojio nagradu časopisa Muzik za najboljeg novog DJ-a, Terry Francis krenuo je meteorskim usponom do slave. Otad je uvijek rado viđen gost i u Hrvatskoj. Oni koji dosad nisu upoznati s njegovim besprijekornim vještinama miksanja i instinktivnom sposobnošću animiranja publike, imaju novu priliku ove subote, 3. prosinca u Petom Kupeu.

Danas poznat kao legenda britanskog tech housea, najdugovječniji rezident kultnog kluba Fabric i osnivač znamenitih Wiggle partyja, Terry Francis probijao se godinama kroz underground scenu, sve do objave albuma Architecture koji ga je lansirao do uspjeha. S Nathanom Colesom i prijateljima 1994. počinje s Wiggle večerima koje ubrzo postaju omiljeni underground house događaj u Londonu.

Uslijedila je globalna prepoznatljivost i Terryjeve turneje po Americi, Australiji i Dalekom istoku, kao i nastupi u skoro svakoj zemlji u Europi te snimanja za prestižne etikete. Svako etiketiranje njegovog stila prilično je besmisleno jer radi ono što i svi najbolji DJ-i - briše granice između prošlosti i sadašnjosti kako bi stvorio budućnost i uvijek svira iz srca.

Londonskom majstoru u Petom Kupeu se pridružuju intrigantni domaći izvođači. Miro / UC je, po mnogima, alfa i omega dalmatinske scene, upamćen kao osnivač kolektiva Underground Control, vlasnik splitskog Judinog drva te organizator festivala i partyja. Kobali i Chuba Chubs mladi su i perspektivni DJ-i, već dobro primijećeni u zagrebačkom noćnom životu zbog svoje sposobnosti privlačenja publike.


VIŠE O TEMAMAPeti kupekoncerti u ZagrebuTerry FrancisKobaliChuba Chubs
Povezano