Tatjana Pantoš pobjednica 12. Fashion Incubatora

Piše: CroModa, Osijek
Objavljeno 04.11.2012.

33

Model Tatjane Pantoš

Model Tatjane Pantoš

Tatjana Pantoš pobjednica je dvanaeste sezone Fashion Incubatora, koji se pod tematskim nazivom 'Fashion Polarities' održao u subotu u trgovačkom centru Portanova

Titulu dizajnera sezone, nagradu od 10.000 kuna i nastup na Cro-a-Porteru dvadesetpetogodišnja Tatjana Pantoš, diplomirana dizajnerica iz Poreča, osvojila je kolekcijom inspiriranom ženskim tijelom. Za isticanje siluete koristila je sjajnu umjetnu kožu čiju ženstvenost pojačava mekoća krzna, a linije tijela su dodatno naglašene crnim trakama raznih oblika.
Nenad Korkut i Tatjana Pantoš

Nenad Korkut i Tatjana Pantoš

Dodjeljujući nagradu, modni teoretičar Nenad Korkut pojasnio je kako je pobjednička kolekcija iskočila od ostale četiri prikazane te kako mu je drago da je i kod publike dobila najveći pljesak. "Nadam se da će preostalo vrijeme od 6 mjeseci do nastupa na Cro-a-Porteru Tatjana iskoristiti na najbolji mogući način i predstaviti se nečim novim", dodao je Korkut, uz kojega su u žiriju sjedili modni dizajneri Lidija Pihler YUNIKU i Teo Perić te modna novinarka Selma Terlević.
Uz Tatjanu Pantoš za pobjedu na najstarijem domaćem natjecanju za neafirmirane modne umjetnike nadmetale su se četiri dizajnerice, Andrea Anić, Tina Spahija, Valinea Vinger i Katarina Mamić.

Vidno uzbuđena pobjednica nakon proglašenja istaknula je kako se osjeća jako sretno i ponosno zbog pobjede na Portanova Fashion Incubatoru te uzbuđeno zbog odlaska na Cro-a-Porter. Smatra kako je pobjedi pridonijela i prezentacija modela uz vrhunske produkcije uvjete koje joj je osigurao organizator.
 
Modni stilist Marko Grubnić prvi je puta posjetio Fashion Incubator. "U pravilu svojim slavnim klijenticama ne savjetujem odabir odjeće koji je previše ekstravagantan, što zna biti slučaj kod mladih dizajnera no oduševljen sam činjenicom da su večerašnje kolekcije bile u prvom redu jako dobro tehnički napravljene i sve vrlo nosive", izjavio je Grubnić. Posebno mu se osim pobjedničke svidjela i kolekcija Andree Anić, koja je bila nadahnuta kariranim uzorkom.

VIŠE O TEMAMATatjana PantošFashion IncubatorPortanovaSelma TerlevićLidija Pihler YUNIKUNenad KorkutAndrea AnićTina SpahijaValinea VingerKatarina Mamić
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se