Talijani za putovanje iz snova predlažu Pulu i Medulin

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 20.06.2022.

0

Foto: Hrvatska turistička zajednica

Foto: Hrvatska turistička zajednica

U novom broju specijaliziranog talijanskog mjesečnika Camperlife objavljena je reportaža za road trip putovanje po Istri pod nazivom 'Putovanje iz snova: Istra u plavetnilu'

Riječ je o reportaži koja opisuje bogato prirodno nasljeđe južne Istre, odnosno naglasak je na Puli, gradu za kojeg se u reportaži ističe da ga krasi tri tisuće godina duga povijest te koji je nadaleko prepoznat po najvažnijem rimskom lokalitetu u Hrvatskoj – pulskoj Areni. Također se ističe kako grad Pulu krasi i prekrasna obala te blizina Brijuna i mnogih uvala u mjestima venecijanskog stila.

Tu je i Medulin za koji se ističe njegova prekrasna rivijera koja predstavlja jedno od najzaštićenijih i najrazvedenijih obalnih područja u Istri gdje se nalazi i Rt Kamenjak te svjetionik Marlera. Od mnogih prirodnih ljepota posebno su istaknute plaže od kojih je istaknuta ona najpoznatija - plaža Bijeca, koja se blago spušta u more i koja ima brojne sadržaje što je čini savršenom za obitelji s malom djecom.

Autori reportaže ističu kako je ovaj dio Istre najljepši upravo zahvaljujući svom zemljopisnom položaju i prirodnim bogatstvima te da se može posjetiti tijekom cijele godine. Mjesečnik Camperlife i njegovo digitalno izdanje prati više od 250.000 čitatelja.

Dodajmo kako su Talijani, prema podacima sustava eVisitor, u dosadašnjem dijelu godine u Hrvatskoj ostvarili oko 165.000 dolazaka i više od 475.000 noćenja što u odnosu na lani predstavlja rast od 352% u dolascima i 249% u noćenjima, dok su od toga u Istri ostvarili više od 240.000 noćenja.


VIŠE O TEMAMAPulaMedulinCamperlifehrvatski turizamIstra
Povezano