Taktilnost tkanine: Izložba 'Crvena nit' u Galeriji Karas

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 30.09.2014.

78

Urh Sobočan

Urh Sobočan

U petak 3. listopada u 19 sati u Galeriji Karas u Zagrebu, u Praškoj 4, otvara se izložba hrvatskih i slovenskih autora - Crvena nit

Izložba Crvena nit proizašla je iz suradnje Sekcije za tekstilno stvaralaštvo ULUPUH-a i slovenskog projekta Moč niti (2010.), kao izložba Fiber Arta (engl., pojam doslovno neprevodiv) što je krovni naziv za tekstilne tehnike u tekstilnom i netekstilnom materijalu kojom se izrađuju neutilitarni objekti. Tema izložbe je propitati materijalnost i u tome taktilnost tkanine, iznaći nove forme tekstilne skulpture, kao i nove materijale, netradicionalne i/ili netekstilne, u primijenjenoj umjetnosti tekstila u Sloveniji i Hrvatskoj. Također, pronaći primjere iz suvremene umjetnosti, koncepcijski razlučive no srodnih materijala i tehnika.
Matija Čop

Matija Čop

Budući da se naslanja na Moč niti, izložba nosi naziv "Crvena nit" potvrđujući kontinuitet misli prethodne izložbe te u želji da takva suradnja postane tradicionalnom, u frazeološkom značenju "glavna misao, provodni motiv".
Na izložbi sudjeluju Eleonora Apostolova (Hr), Ksenija Baraga (Slo), Eta Breznik (Slo), Jagoda Buić (Hr), Matija Čop (Hr),  Elena Fajt (Slo), Marjeta Godler (Slo),  Anda Klančić (Slo), Duje Kodžoman (Hr), Jadranka Hlupić Dujmušić i Petra Krpan (Hr), Ivan Midžić (Hr), Jana Mršnik i Vesna Štih (Slo), Oloop (Slo), Vesna Pleše (Hr), Saba Skaberne (Slo), Urh Sobočan (Slo), Valentina Stepan (Hr), Sanja Šebalj (Hr), Josipa Štefanec (Hr), Marijana Tkalec (Hr) 

Selekcija radova, Slovenija: Ksenija Baraga i Silva Kalčić

Selekcija radova, Hrvatska: Silva Kalčić i Vesna Pleše

Kustosica i likovni postav izložbe: Silva Kalčić

Izložba je ostvarena uz financijsku potporu Ministarstva kulture RH, Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba i  Društva oblikovalcev Slovenije (DOS).

Izložba će sljedeće godine biti predstavljena i u Sloveniji, u Obalnim galerijama u Piranu.

VIŠE O TEMAMAGalerija Karasizložbe u ZagrebuKsenija BaragaSilva KalčićVesna PlešeMatija Čop
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se