Tajne stila i lijepog odijevanja: Ova pravila vrijede za sve!

Piše: A.Š., Zagreb
Objavljeno 15.03.2016.

84

Ilustracija | Foto: Dior

Ilustracija | Foto: Dior

Većina nas sama bira što će nositi. Postoje neka pravila koja su univerzalna za sve - pogledajte koja!

Tijekom stvaranja vlastitog stila pomoći vam mogu neka pravila koja vrijede za sve. Donosimo 3 savjeta koja vam mogu pomoći da se ljepše odijevate, sredite svoju garderobu te polako krenete u susret vlastitom stilu.

Od čega početi prilikom stvaranja stila?

Ponekad možete otvoriti ormar, tamo je puno stvari, no vama se može činiti da nemate što obući. Ta je situacija česta ako se komadi u vašem ormaru ne mogu dobro kombinirati. Na primjer, imate gomilu suknji, a nemate majicu / bluzu koju možete nositi s njima. To je jasan znak toga da još niste našli svoj stil. Zato je prva stvar koju morate učiniti određivanje vlastitog stila. Odaberite onaj koji vam se najviše sviđa. Možete slijediti i 2-3 smjera, ovisno o tome što vam sve treba. Na poslu se možete pridržavati poslovnog stila, ali u privatnom životu ne morate nositi takvu odjeću. Sportski se pak stil nalazi u garderobi svakog čovjeka.
Odredite, dakle, stilove koji vas zanimaju i sastavite popis stvari koje želite imati. Odvojite ono što inače volite nositi od onog što vam baš treba. S tim popisom uvelike ćete smanjiti vrijeme potrebno za kupovinu. Kupite samo ono što vam nedostaje.

Pogledajte svoj ormar još jednom. Odjeća koju niste obukli ni jednom ili stvari koje niste nosili tijekom zadnjih godinu-dvije zaista vam više nije potrebna.

Kako smanjiti troškove za garderobu?

Cijena i kvaliteta su ponekad sinonimi, no daleko od toga da je to uvijek tako. Možete platiti puno za neki odjevni predmet, ali svejedno biti loše odjeveni. Danas postoji puno brandova koji nude kvalitetnu, modernu, lijepu i zanimljivu odjeću po pristupačnim cijenama. Također, kupujte ono što vam treba. Kupite majicu uz koju ćete konačno moći nositi onu prekrasnu suknju koja vam već dugo stoji u ormaru zato što je nemate s čim kombinirati. Nemojte kupiti drugu suknju.

Boja

Boju odjeće možete birati prema tipu boje svoje kože i kose. Postoje 4 tipa: proljetni, ljetni, jesenski i zimski. No, postoji i pravilo kombiniranja boja - temeljan je savjet da se odjeća u hladnijim bojama kombinira s isto takvom odjećom, toplije boje idu s toplima, a univerzalne su neutralne boje: crna i bijela. One pašu sa svim bojama.

Ipak je dozvoljena kombinacija hladnih i toplih nijansi, npr. modre i crvene (ako crvena sadrži modar ton). Žuta bi, ako se kombinira s hladnim tonovima, trebala biti sličnija boji limuna.

Za kraj vam donosimo dva pravila koja se tiču boja: U jednoj kombinaciji nemojte koristiti više od tri boje. Ako je odjeća šarena, modni dodaci trebali bi biti jednobojni.

VIŠE O TEMAMAmodni savjetigarderoba
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se